Nosalty Logó

Narancsos mascarponetorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Ezen a képen: Narancsos mascarponetorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 293 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 2345 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 238 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 293 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    67.3 g

Zsír

  • Összesen
    131.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1620.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    725 mg
  • Nátrium
    455 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.8 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    402.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    476 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    873 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    182 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1621 micro
Összesen 2345 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 238 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Szétválasztjuk a hat darab tojást, majd a sárgáját a cukorral habos állagúra keverjük.
  2. Folyamatos keverés mellett kanalanként hozzáadjuk a vizet, és legalább 10-15 percig, fehéredésig keverjük.
  3. A fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, majd ehhez 2-3 adagban hozzákeverjük a sárgáját. Óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk, hogy ne törjük össze a habot.
  4. A lisztet beleszitáljuk a tojásokba, majd ezt is óvatosan kikeverjük.
  5. A tortaformába öntjük a tésztát, és 175 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük, a végén tűpróbával ellenőrizzük!

A krémhez

  1. Minden hozzávalót beleteszünk a mascarpone-be, és alaposan elkeverjük.
  2. A kihűlt piskótára halmozzuk a krémet, és reszelt narancshéjjal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x34
  • Sűtés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 105
  • 7 napos nézettség: 300
  • Össznézettség: 44655
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A habkönnyű piskóta és a narancsos mascarponekrém találkozása egy mennyei tortában! És hogyan lehet szép magas piskótánk? Ebből a cikkből megtudhatjátok!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Hogy tudod úgy megsütni a piskótát, hogy rézsútos legyen befelé? Köszönöm a válaszodat!

Dávid

Leginkább sehogy! :) Szép magas volt a piskótalap és hivatalosan úgy illett volna összeállítani, hogy kettévágom és közé a krém. Én lusta voltam és a tetejére halmoztam, de mivel a mascarpone krém elég nehéz ezért a közepét összenyomta.

Benedekildi

Ez egyszer?, egyenesen kell kenni a süt?formába. Sütés utánra 100% 'beesik', amúgy pont ezt akarjuk elkerülni, mert szebb és könnyebben tölthet?, ha egyenes.

Törölt felhasználó

És ez így mekkora ötlet:):)Az ilyen nem szándékos dolgokból tudnak a legjobb ötletek és kreálmányok születni!:D Mindenképpen kipróbálom, remélem nekem is összenyomja majd!:)

Törölt felhasználó

Szerintem a recepb?l kimaradt a süt?por (vagy szódabikarbóna), különben nem jött volna fel ennyire a piskóta! Ha nincs benne, akkor teljesen lapos marad. Egyébként mi az a cointreau és hol lehet kapni?

Benedekildi

A Cointreau egy jó min?ség? narancslik?r. Még a Tesco-ban is lehet kapni, drága. A piskóta "feljön" süt?por/szódabikarbóna nélkül is ezen a h?fokon. Ki kell próbálni. Sütés után úgy kell hagyni kih?lni, hogy fejtet?n legyen, mert akkor mindkét oldala szép egyenes lesz. Mindenképp a közepébe kell tenni a krémet, mert tényleg lehúzza és ráadásul még szárad is, kérges lesz a krém, ha azonnal nem fogyasztják el. A tetejére lehet kicsit kenni, de utána rá valami bevonót is, pl. csokit, az nagyon illik is hozzá.

márta66

Nagyon finom a süti, én már naranccsal és citrommal is kipróbáltam. Köszi!! A citromos változatot - bevallom- egy jó kolbászos bableves után kapta a családom vacsira. Lehet, hogy nem túl "ildomos" szegény könny? piskóta számára egy ilyen rusztikus els? fogás után jönni, de akik bedörgölték, azoknak nem volt kifogása:-) A piskótasütéshez: én a legegyszer?bb, ahány tojás, annyi cukor, annyi liszt változatot sütöm (néha vajas piskótát gyümölcsök alá), amit a család n?i felmen?it?l tanultam. Többnyire id?hiány miatt nincs fakszni, nem keverem ki külön a sárgáját a cukorral, hanem a cukorral és csipet sóval felvert tojásfehérjébe forgatom pár fordulattal egyenként a sárgákat, kanalanként rászitálom a lisztet és könnyed mozdulattal a hablapáttal beleforgatom a habos trutyiba. És most jön egy szerintem Hatalmas Trükk: a tortaformát a két kezem között megpörgetem néhányszor az asztalon, ha szilikonos formát használok, akkor már a süt?rácson, ett?l a centrifugális er? hatására a tészta kráterszer?en kifelé sodródik a tortaforma széle felé, kissé homorúvá válik az egész. Így szépen, fokozatosan jön fel sülés közben, és mire megsül, éppen csodásan vízszintes lesz a teteje:-) Próbáljátok ki;-)) Ja, és süt?por nélkül is gyönyör?en feljön.

tibaircsi

ezen agyaltam vagy 3 percet, h hogyan lett a keresztmetszete a tésztának is és a tölteléknek is háromszöglet? :) :)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

12 RAKOTTAS, ami ebédre vagy vacsorára is tökéletes

Elő a tepsit vagy jénait, és jöjjenek az izgalmas rétegek: mehet bele rengeteg zöldség, amennyit nem szégyellünk, tészta, krumpli, hússzeletek vagy darált verzió is, tejföl, tejszín, joghurt, de akár ezek vegán megfelelői is...és irány a sütő!