Top 7 C-vitamindús körtesaláta

A körte a hűvösebb őszi időszak egyik természetes vitaminforrása. Ezért különösen érdemes kihasználni az előnyeit, fogyasszuk gyakran, készítsük el például salátának! 

Lédús és zamatos, vagy egy kicsit keményebb, roppanós - nálunk otthon favorit a körte. Igaz, legjobban hámozva, szeletelve fogy - a gyerekeknek „csak úgy", de én imádom salátákban, karakteres sajtokkal vagy épp levesként, akár egy kis chilivel megdobva. Az őszi-téli gyümölcsínséges időszakban kiváló alternatívája az almának és a déli gyümölcsöknek.

A többi gyümölcshöz hasonlóan a körte is magas víz- és élelmirost-tartamú - két olyan tulajdonság, ami jót tesz a belek működésének. Egy közepes körte biztosítja a napi C-vitaminszükségletünk 10%-át, ami az őszi időszakban nem elhanyagolandó tulajdonság. Szénhidráttartalmának egy része ugyan gyorsan felszívódik, de pár szelet karakteres sajttal fogyasztva - és így a szénhidrát-felszívódását lassítva - kiváló uzsonna lehet.

A körte változatos felhasználását bemutatandó összeválogattam nektek most 7 db, a kiegyensúlyozott étrendbe is jól beilleszthető körtés salátareceptet. Próbáljátok ki őket!

 1. 1.

  Pikáns körtesaláta

 2. 2.

  Sült körtés saláta

 3. 3.

  Kéksajtos körtesaláta

 4. 4.

  Körtés zellersaláta

 5. 5.

  Őszi körtés-spenótos gerslisaláta

 6. 6.

  Tárkonyos - körtés krumplisaláta

 7. 7.

  Körtés édeskömény saláta

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„Most arra van szükségem, hogy egy egyszemélyes márkaként is kivirágozzak...

Az egyik első, releváns gasztrosikeremet épp Havas Dórának köszönhetem, az ő indiai vajascsirke-receptje ugyanis nemcsak engem vett le a lábamról, de azokat is, akik utána megkóstolták. A Lila füge szerzőjét a blog indulásakor még csak az elszánt foodie-k és gasztrorajongók ismerték, ma már viszont több mint százezren követik különféle platformokon, és készítik el a receptjeit. Ebben az interjúban többek között arról kérdeztem, hogy vajon van-e olyan egyáltalán, hogy egy gyerek rossz evő, miért van az, hogy a gasztroblogok és szakácskönyvek világában egyértelmű a nőuralom, és mi volt az első étel, amit már a barátai is vele azonosítottak.

KormosLili

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.