Top 7 C-vitamindús körtesaláta

A körte a hűvösebb őszi időszak egyik természetes vitaminforrása. Ezért különösen érdemes kihasználni az előnyeit, fogyasszuk gyakran, készítsük el például salátának! 

Lédús és zamatos, vagy egy kicsit keményebb, roppanós - nálunk otthon favorit a körte. Igaz, legjobban hámozva, szeletelve fogy - a gyerekeknek „csak úgy", de én imádom salátákban, karakteres sajtokkal vagy épp levesként, akár egy kis chilivel megdobva. Az őszi-téli gyümölcsínséges időszakban kiváló alternatívája az almának és a déli gyümölcsöknek.

A többi gyümölcshöz hasonlóan a körte is magas víz- és élelmirost-tartamú - két olyan tulajdonság, ami jót tesz a belek működésének. Egy közepes körte biztosítja a napi C-vitaminszükségletünk 10%-át, ami az őszi időszakban nem elhanyagolandó tulajdonság. Szénhidráttartalmának egy része ugyan gyorsan felszívódik, de pár szelet karakteres sajttal fogyasztva - és így a szénhidrát-felszívódását lassítva - kiváló uzsonna lehet.

A körte változatos felhasználását bemutatandó összeválogattam nektek most 7 db, a kiegyensúlyozott étrendbe is jól beilleszthető körtés salátareceptet. Próbáljátok ki őket!

 1. 1.

  Pikáns körtesaláta

 2. 2.

  Sült körtés saláta

 3. 3.

  Kéksajtos körtesaláta

 4. 4.

  Körtés zellersaláta

 5. 5.

  Őszi körtés-spenótos gerslisaláta

 6. 6.

  Tárkonyos - körtés krumplisaláta

 7. 7.

  Körtés édeskömény saláta

Címlapról ajánljuk

További cikkek