Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ez a 7 kedvencünk hiányzik majd legjobban a nyárból

Jó idő ide vagy oda, augusztus vége van, és már most főleg az őszi gyümölcsök és zöldségek merednek ránk a piacokon. Nekünk ezekért folynak a könnyeink leginkább.

1. Eper illetve szamóca

A nyár első igazi kincse, amitől azonnal a szádban érzed az egész évszakot, és aminél jobb illat a világon nem létezik – nagyon drága, tudjuk, és június elejére lepörög a szezon, de minden falatja kincs. És minél apróbb, annál jobb!

2. Zsenge tök 

Gyalulva tökfőzeléknek sok kaporral, tejföllel, rántva, de a legjobb talán mégis darált hússal töltve, kapormártással nyakon öntve. Minél kisebb a töltendő tök, annál jobb!

3. Málna

Sokak szerint a világ legjobb gyümölcse – nem hiába irtó drága és kapható olyan kevés ideig, így gondoskodik róla, hogy örökké becsben tartsuk, és ne unjuk meg. Tudjuk, hogy az ember ritkán süti sütibe, ha már egyszer megveszi, de ha mégis...

 

4. Főtt kukorica

Nemrég irtunk róla, ki-hogy főzi, na de mindegy is, a lényeg, hogy össze se lehet hasonlítani a konzerves testvérével. Mi finomabb annál, mint amikor az egész lakás tele a rotyogó csöves kukorica illatával?! Ja, és nem mellesleg a legjobb strandos kaja.

 

5. Őszibarack, sárgabarack

Lehet, hogy mégsem az eper a legjobb illatú gyümölcs, hanem az őszibarack? És van-e jobb, mint mikor benyúlsz nyáron a hűtőbe, beleharapsz a barackodba, és lefolyik a könyöködön? Valamint a kajszibarackok kettészedése.

6. Paprika & paradicsom

Mert ne mondja senki, hogy egész évben elérhetők ugyanilyenek. 1000 Ft / kilójáért, vízízűen, napot nem látva, aha. A nyári, zamatos daraboknál nincs nagyon jobb, a paradicsom pedig akkor az igazi, ha kinn felejted a napon! És még egy szó: LECSÓ.

7. Görögdinnye

Nem maradhatott le a listánkról, itt nálunk többen felüvöltöttek, hogy a ő hiányozna legjobban. Harapva vagy késsel, kipiszkálva a magokat, ebéd és vacsora helyett, mellett, előtt, után.

Ezeket is nézd meg:

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!