5 ok, amiért teljes hülyeség fokhagymanyomót használni

A fokhagymanyomó szerintünk sem az élet főbb találmányai közé tartozik, főleg, ami a  tisztítását illeti. Na de mi az azmég, ami miatt nem éri meg?

Szóval, átgondoltuk mi is, és tökéletesen egyetértünk a delish cikkével, miszerint (minimum) 5 okot lehet mondani, ami miatt a fokhagymanyomó legtöbbünk konyhájából hiányzik - illetve kerülgetjük a fiókban.

1. Fura állag

Túl semmilyen és finom állaga lesz a fokhagymának kinyomás után. Legtöbbünk jobb szereti a kisebb-nagyobb darabokat, esetleg hajszálvékony szeleteket, de az a massza, amit a nyomó nagy nehezen kiprésel (a fele cumót benne hagyva a héj közé lapítva), valahogy nem tetszik nekünk.

Receptajánló:

2. Újabb felesleges eszköz

Ha már eszközöket halmozunk (amúgy is kicsi) konyhánkban, az a minimum, hogy többfunkciós legyen, hát nem? Mondjuk mint egy kézimixer vagy egy reszelő. Ha már helyet foglal, legyen nélkülözhetetlen.

3. Agresszívabb íz

Egy külön emiatt végzett kísérlet szerint akkor a legagresszívebb az íze, ha nyomóval préseljük - késsel aprítva finomabb, lágyabb aromát eredményez, ami egy fokhagymánál bőven elég.

4. Rémálom tisztítani

Mert benne ragad a héj és sokszor a gerezd fele, a lukak meg eltömődnek, így csak akkor van esélyünk, ha rögtön beáztatjuk vagy elmossuk, mosogatógéppel pedig inkább ne is próbálkozzunk.

5. Leég

Nagyon gyorsan leég, ha nyomóval nyomjuk, ezért inkább sütés, főzés nélküli fogásokhoz használjuk, amikhez nyersen kell adni - mondjuk egy padlizsánkrém, lángos vagy pesto.

Receptajánló:

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk

További cikkek