Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őszibarackos clafoutis

Őszibarackos clafoutis
Őszibarackos clafoutis
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Magyar konyhában találtam.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat keverjük krémesre a cukorral. Adjuk hozzá a citromhéjat, és a vanília aromát. Felváltva, kisebb adagokban keverjük hozzá a lisztet és a tejszínt.
  2. A felezett barackokat locsoljuk meg a rummal.
  3. Vajazzunk ki egy közepes jénai tálat, öntsük bele a masszát, óvatosan helyezzük bele a felezett barackokat vágással lefelé. Tegyük 25 percre hűtőbe.
  4. 180 fokon (nem előmelegített sütőben) süssük 35-40 percig. Hagyjuk kicsit kihűlni, szórjuk meg natúr pisztáciával és porcukorral.

 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 15 149
elküldve: 5
receptkönyvben: 365
elkészítve: 20/31
Facebookon megjelent: -

szakács

Samy

Mióta szakács: 2010.03.15.
54 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

őszibarackos pite, francia pite őszibarackkal

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

MyLife79
MyLife79 Thu, 2017-03-23 08:59

Tegnap elkészítettem, és valami isteni! Nagyon egyszerű, nagyon gyors és nem lehet vele leállni, annyira finom. Annyit változtattam, hogy teljes kiőrlésű liszt került bele és dió a pisztácia helyett. Ezer hála ezért a receptért! Legközelebb szufléformában próbálom, ha vendégfogadás lesz nálunk.

andilawyer
andilawyer Tue, 2013-03-12 11:09

Kedves Samy!

Elkészítettem, és nagyon jól sikerült! Annyira egyszerű, és annyira finom. :)

Köszönöm a receptet!

Andi

Samy
Samy / Samy Tue, 2011-11-29 12:48

Próbáld ki! Egyszerű nagyon. Hú, én még tavaly vettem Budaörsön az Auchan-be. Óvatosan használom, mert arany árban van. Ha jól emlékszem 6-700 volt és csak 25 grammos!! :S (Disznóság!! ) :) Pussz

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Mon, 2011-11-28 15:27

Szia Petra! Nagyon finom lehet ez a clafoutis, régóta kacérkodom a gondolattal, h. csinálok én is. Nagyon tuti, ahogy az a kanál elmerül benne! :-D Hol veszed a natúr pisztáciát? Én sehol sem találok hónapok óta. :-( Pussz: Gabi

564
tojás 4 db
cukor 10 dkg
finomliszt 8 dkg
habtejszín 2 dl
citromhéj 1 teáskanál
vaníliaaroma 1 teáskanál
rum 2 ek
őszibarack konzerv 75 dkg
porcukor 1 ek
pisztácia 2 dkg