r
Nosalty Logó

Sült kolbászos lecsó

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Sült kolbászos lecsó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 452 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2711 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 63 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1432.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    1159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    551.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    218 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    349 micro
  • β-karotin
    1788 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    1071 micro
Összesen 452 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.3 g

Zsír

  • Összesen
    181.4 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8593.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    416 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    375 mg
  • Foszfor
    827 mg
  • Nátrium
    6951 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.8 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    3310.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    985 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    1306 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    494 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2094 micro
  • β-karotin
    10727 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    46314 micro
  • Lut-zea
    6427 micro
Összesen 2711 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    251 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1082 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 63 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát megpucoljuk, és vékony karikákra vágjuk. A paprikák végét benyomjuk, és egy húzással megszabadulunk a csumától, majd karikára vágjuk. A paradicsomot kockázzuk, a kolbászt vékony karikákra szeleteljük.
  2. A zsírt kiolvasztjuk, majd kis lángon megsütjük rajta a kolbászkarikákat. Ha kiizzadták a gyönyörű paprikás színüket, és roppanósra sültek, szűrőlapáttal kiemeljük őket.
  3. Jöhet a hagyma - pár percig kavargatjuk, míg kissé összeesik.
  4. Utána a paprika (a csípős is), ők is csak addig, amíg picit megfonnyadnak.
  5. Utoljára a paradicsom, majd lefedve kb 20-25 percig rotyogtatjuk, amíg gyönyörű piros leve nem lesz. Ha úgy gondoljuk, kész (mindenki más puhaságot preferál), sózzuk, majd hozzáadjuk a sült kolbászkarikákat.
  6. Egyet keverünk rajta, és kész is.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 207
  • Össznézettség: 52639
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 11.

Ajánló

Rusztikus fehér kenyér, amivel jól ki lehet tunkolni a szaftot. Meg egy kisfröccs.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tulajdonképpen majdnemhogy szégyenlem magam, hogy lecsóreceptet küldök be, de hát...biztosan vannak még kezdők. Ráadásul a lecsót mindenki máshogy szereti. Aki a szaftos, paradicsomos, kicsit csípőset kedveli, tojás és tarhonya nélkül, fehér kenyérrel...annak erősen ajánlom!

Hozzászólások

kisbutus

nem sok egykicsit a paradicsom????

Dacota

Anyám is mindig ezt mondja...:) Kedves kisbutus, nekem ez az egyik perverzióm: a nagyon szaftos lecsó. Tudom, hogy a legtöbben a 3 rész paprika 2 rész pari egy rész hagymára esküsznek, de én akkor vagyok boldog, ha s?r?, csíp?s leve van, amit kenyérrel lehet tunkolni. :) Szép napot! Üdvözlettel, Nóra

Törölt felhasználó

En ezt bogracsban tudnam elkepzelni, bar arra meg varhatok :) de mar most elkepzeltem!!! :)

terranova56

jól néz ki, jól hangzik, kipróbálom de a hagymát én el szoktam túlozni és még nem csalódtam

wiwievi

Nagyon jol hangzik a recepted de azert en a pirospaprikat hianyolom, anelkul igazi lecso?

knorcsi

Jaj, én is így szeretem, sok paradicsommal. A múltkor még a zöldséges is beszólt, hogy sok lesz a paradicsom. Mondom, tudom a "szabvány receptet", de én így szeretem, úgyhogy nem kell tanács, kisgyerek. ;) Persze a mondat második felét csak gondoltam. :)

bandigyerek

Ez nekem így nagyon f?szertelennek t?nik...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ha az adott helyen már nem tudsz tanulni, akkor váltani...

Enzsöl Balázs mosogatóként kezdte gasztronómiai pályafutását 2005-ben, négy évvel később pedig már Angliában volt főszakács. A cukrászattal Ausztriában ismerkedett meg, majd néhány év alatt nemzetközileg elismert cukrásztanácsadóvá küzdötte fel magát. Évek óta Barcelona a bázisa, de a világ minden tájára hívják éttermek, hotelek, kávéházak, hogy stílusát átültesse az ő kínálatukba. Nevét Magyarországon a Mestercukrász című gasztroreality zsűritagjaként ismerték meg szélesebb körben. Karrierjéről, munkásságáról kérdeztük.

Szász Nóri

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!