5 uncsi hétköznapi étel, amit 1-1 könnyű változtatással feldobhatsz

Dobd fel könnyen, 1-1 eltérő alapanyaggal a legbejáratottabb hétköznapi ételeket, amiket sokan akár heti rendszerességgel készítünk - és vélhetően a könyökünkön jönnek ki.

Szóval van pár alapkaja, ami a legtöbb háztartásban - legyen az családos vagy egyedülálló - , felbukkan, szinte heti rendszerességgel - és most nem a frissen sültekre, a rántott húsra vagy a húslevesre gondolunk, amik tipik hétvégi jutalomfalatok, hanem a rohanva készített, semmi-kedvem-főzni-de muszáj fogásokra. Természetesen most a nagy átlagot nézzük, a vega, vegán, paleo, nyers étrendes és mindenmentes egyének kivételeket képeznek.

via GIPHY

Szóval arra gondoltunk, hogy egy icipici plusz ötletelést beledobva a dologba pikkpakk összerakhatsz ezekből a megszokott ételekből valami kicsit újszerűbbet, akár 1-1 plusz alapanyaggal is - legtöbbször egész olcsón.

Variálj!

1. Főzelékek - le a menzással

NE állj le a lisztes zöldborsónál és a tejfölös-lisztes krumplifőzeléknél, ha mindig ezeket készíted. Tegyél bele valami extra fűszert vagy sűríts önmagukkal, lisztmentesen, és a variációk száma végtelenné bővül.

Ezeket olvastad már?

2. Egytálételek

A rakott krumpli átalakulhat muszakává, a csőben sült fogás készülhet burgonya helyett mondjuk brokkoliból, a rizses hús lehet fűszeresebb és keleties, a chili con carne pedig nem egyenlő a babfőzelékkel!

Ezeket olvastad már?

3. Lecsó

A lecsó annyira gyakori a magyar háztartásokban - sokaknál nem csak nyáron - , hogy nem hagyhattuk ki, de ezt is variálhatod, hogy ne und el az alapreceptet. Lehet keleti shakshuka belőle, mehet bele bulgur, sőt, tök, cukkini, de levendula és padlizsán is!

Ezeket olvastad már?

4. Tésztafélék - nem csak a paradicsomos meg a sajtos-tejfölös létezik

Rakd sütőbe, mehet rá hús is, tojás is, készítheted egy edényben zöldségekkel, vagy elmehetsz ázsiai irányba is:

Ezeket olvastad már?

5. Pörkölt és szaftos húsok

Ne álljunk le a magyaros csirke/sertés/marhapörköltnél meg a hentestokánynál, mert a szaftos húsos raguk végtelen variációja létezik.

Ezeket olvastad már?

via GIPHY

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek