Éttermi kedvencek házilag

Hamburgert és tortillát biztos mindenki készített már otthon. Esetleg jobban sikerült, mint ahogy a kedvenc éttermedben adják? Miért nem próbálsz ki mást is?

Ha étterembe megyünk, legyen az akár egy gyorséttermi lánc tagja, mindig felmerül a kérdés: mit együnk, hamburgert vagy pizzát? Aztán jön a másik szokásos kör: török vagy kínai? Kajarendelésnél ugyanez a felállás. Aztán hozzájutsz a hőn áhított ételhez, és mindig van egy kifogás: a gyrosban túl zsíros a hús, a hamburgerbe nem tettek elég ketchupot, a bunda alatt alig találod a hagymakarikát, a spagettin kevés a szósz, és folytathatnánk a panaszkodást még reggelig. Ezeket a finomságokat otthonodban is elkészítheted, akkor aztán nem szorítkozol keretek közé, annyi öntetet tehetsz a salátádra, és akkora szeletet vághatsz a New York cheesecake-ből, amekkorát csak bírsz!

  1. 1.

    Karibi burger

  2. 2.

    Duplasajtos hambuci falatkák

  3. 3.

    Reuben

  4. 4.

    Panko chicken nuggets

  5. 5.

    Extra ropogós amerikai hagymakarikák

  6. 6.

    New York cheesecake

  7. 7.

    Csokis fánk Lizinka konyhájából

  8. 8.

    Könnyű áfonyás muffin

  9. 9.

    Fish and chips Dacotától

  10. 10.

    Sütőben sült krumpli

  11. 11.

    Ázsiai csirkeszárnyak

  12. 12.

    Édes-savanyú szezámmagos csirke

  13. 13.

    Vöröslencse dahl

  14. 14.

    Crouton házilag

  15. 15.

    Kapros lazac mousse

  16. 16.

    Gyros-falatok

  17. 17.

    Görög saláta

  18. 18.

    Barackos paradicsomos bruschetta

  19. 19.

    Insalata caprese

  20. 20.

    Pasta all'arrabbiata

  21. 21.

    Calzone

  22. 22.

    Házi nachos tejfölös mártogatóssal

  23. 23.

    Csirkés-brokkolis quesadilla

  24. 24.

    Guacamole Mexicana

  25. 25.

    Chili con carne 8zsuzsa8 konyhájából

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.

Te tudtad, hogy ez a különbség a lángolt és füstölt...

Kolbászt a világ minden táján esznek, de a magyarok által kedvelt, pirospaprikával és fokhagymával, különböző fűszerekkel készülő változatok csak a mi térségünkben elterjedtek igazán, attól függetlenül, hogy sok országban rajonganak értük. De mi a különbség a boltokban leggyakrabban kapható lángolt és füstölt kolbász között?