Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi nachos tejfölös mártogatóssal

Házi nachos tejfölös mártogatóssal
Házi nachos tejfölös mártogatóssal
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy jó film elé leülve, mindig akad valami nassolni való, mint a mozikban is. Mivel mostanság a sörözők kínálatában egyre többfelé megfordul ez a fajta chips, úgy gondoltam, megpróbálkozom vele házilag. Ízesítését mindenki maga varriálhatja, így bárki megfelelő ropogtatni valóra találhat ebben a receptben.

hozzávalók / 4 adag

A nachos-hoz

A mártogatóshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kevés olajban a fűszereket összekeverjük. Vigyázzunk, ha már kész fűszerkeveréket használunk, hogy nehogy túl sós legyen. Itt bármilyen fűszerezést használhatunk.
  2. A tortillalapokat megkenjük az olajos fűszerkeverékkel, és 12 szeletbe vagy cikkbe vágjuk őket.
  3. Mindegyik cikket megfelezzük, és tepsibe tesszük. 8-10 perc alatt ropogós pirosra sütjük.
  4. A mártogatóshoz a tejfölbe reszeljük a fokhagymát, és hagyjuk érlelődni. Ezt is bármivel lehet variálni.
  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 47 808
elküldve: 7
receptkönyvben: 709
elkészítve: 14/25
Facebookon megjelent: 2

szakács

Livike29

Mióta szakács: 2010.10.01.
20 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
konyha: mexikói
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

chips, tortilla chips, chips mártogatóssal

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mandala
mandala Fri, 2013-02-08 15:07

Esti filmnézéshez tervezem ezt a finomságot:)Az lenne a kérdésem,hogy mind a két oldalát megkened a tortilláknak? vagy elég csak az egyiket?

livike29
Livike29 / livike29 Tue, 2012-11-06 16:30

Kedves Judit,
Tepsiben sütöm, a 3-as fokozaton. Ha jól tudom az 190-200 foknak felel meg. 10 perc alatt szépen megsül, de ha mindig bekukucskálsz akkor látod a színén, ha túl barna, akkor nagyon ropogós lesz.

Írd le hogyan sikerült!!

Sok szerencsét,
Üdv, Lívi

Nacuska
Nacuska Mon, 2012-09-24 15:28

Nagyon gusztán néz ki.
Kérdezném, hogy miben tárolod, ha esetleg nem fogy el az összes, vagy meddig tárolható el?

livike29
Livike29 / livike29 Mon, 2012-09-24 16:06

Kedves Nacuska,
Nálunk még nem volt példa, hogy nem fogyott volna el, de egy lezárható zacskó, vagy edény tökéletesen megfelel. Szerintem 1-2 napnál tovább nem jó tárolni, mert megszikkad és nem lesz ropogós.
Sok sikert, próbáld ki, biztosan nem bánod meg! :)
Üdv: Lívi

biii
biii Sun, 2012-07-15 20:35

most próbáltam ki a recepted, isteni finom. megkentem a szeleteket friss zöldfűszeres olajjal (oregánó kakukkfű bazsal.) aztán vmelyik szeletkére még tettem piros aranyat vmelyikre paradicsompürét vmelyikre sót borsot... tuti!!!! köszi

livike29
Livike29 / livike29 Mon, 2012-07-16 11:52

Én eddig csak tejföllel próbáltam, de szerintem a joghurtban sem fogsz csalódni!
Jó nassolást! :)

451
tortilla lap 5 db
napraforgó olaj 1 dl
zöldfűszer 2 teáskanál
tejföl 2 dl
fokhagyma 3 gerezd