Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Insalata caprese

Insalata caprese
Insalata caprese
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű olasz saláta. Titka a kifogástalan alapanyagokban rejlik, azaz, ha lehetőségünk van, készítsük bivalymozzarellából, nagyon finom paradicsomból, és szuper minőségű olívaolajból.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mozzarellát lecsöpögtetjük, és kb. 3-4 mm-es szeletekre vágjuk.
  2. A paradicsomot megmossuk, megszárítjuk, és a sajthoz hasonló vastagságúra szeleteljük (a csumás végét nem használjuk fel).
  3. A mozzarella-és paradicsomszeleteket váltakozva, ízlésesen elrendezzük a tányérokon.
  4. Megszórjuk a bazsalikomlevelekkel, sóval és durvára tört borssal meghintjük, végül extra szűz olívaolajjal permetezzük. (Fehér kenyeret kínálunk mellé.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 58 435
elküldve: 5
receptkönyvben: 840
elkészítve: 37/46
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
konyha: olasz

egyéb elnevezések

Caprese, caprese saláta, paradicsom-mozzarella saláta, saláta paradicsommal és mozzarellával

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-06-11 21:46

Köszönöm, színes, egyszerű, nagyszerű, finom.:-))
Melegben nem is kell hozzá, legalábbis nekem, nekünk semmi.:-))
Szép hetet kívánok!

Éva-Anyóca

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-07-21 17:15

turzoa,igazad van, teljes kiőrlésű pirítós jobb hozzá,mint a fehér kenyér...de nem is muszáj mellé kenyeret adni...

Fenyveske
Fenyveske Thu, 2010-02-11 13:37

Én ruccola salival szoktam készíteni, jó sok bazsalikommal! Nagyon szeretjük!

turzoa
turzoa Sun, 2010-02-07 19:53

sziasztok, nagyon finom zuzott fokhagymaval is, illetve a bazsalikom helyett lehet mentat is hasznalni. en teljes kiorlesu piritossal kinalom.

427
paradicsom 2 nagy db
mozzarella 240 g
bazsalikom 10 levél
olívaolaj 1 ek
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint