r
Nosalty Logó

Csirkés-brokkolis quesadilla

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Csirkés-brokkolis quesadilla
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 784 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3134 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 193 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    54.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2732.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    752 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    770 mg
  • Nátrium
    1046 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    204.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    359 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    331 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    332 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1070 micro
Összesen 784 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    219.7 g

Zsír

  • Összesen
    157.3 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    736 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10931.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    3008 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    361 mg
  • Foszfor
    3080 mg
  • Nátrium
    4184 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    818.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1435 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    272 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    319 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    712 micro
  • Kolin:
    449 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1322 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1329 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4279 micro
Összesen 3134 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    674.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 193 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A brokkolit rózsáira szedve pár percre forrásban lévő vízbe dobjuk. Nem főzzük meg teljesen, maradjon roppanós. Ha picit kihűlt, akkor kisebb darabokba vágjuk.
  2. Mind a kétféle sajtot lereszeljük, és összeforgatjuk/keverjük egy tálban.
  3. Az előre lesütött natúr csirkemellet kisebb kockákba vágjuk.
  4. Két tortilla lapot egyik felükön átmelegítünk/pirítunk, ezek lesznek a quesadilla belső felei.
  5. Az egyik torilla lap sült felére sajtot, csirkekockákat és szeletelt brokkolit szórunk, majd újból egy kis sajtot, és ráborítjuk a másik tortilla lapot a sült felével. Így mehet vissza a teflon serpenyőbe közepes hőfokon először az egyik oldalán, majd átforgatva a másik oldalán sülni. Akkor tökéletes, ha a sajt jól megolvadt a közepében, és összeragasztotta a két lapot. (Ezt a sütési folyamatot ismételjük meg még annyiszor, ahány főre főzünk.)
  6. A kész quesadillát tányérra húzzuk, négy szeletbe vágjuk, paradicsom salsával és guacamoléval tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 12158
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tortillát nagyon gyakran készítek. Csirkével vagy pulykával, sok salátával nagyon finom és gyorsan elkészül. Quesadillát viszont - valami miatt - csak nagyon ritkán tálalok. Nem értem miért, hiszen a sült sajt már magában megér egy misét. Legutoljára ez a brokkolis változat olyan jól sikerült, hogy úgy gondolom, mától gyakrabban eszembe fog jutni a mexikói csoda.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.