r
Nosalty Logó

New York cheesecake

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A masszához

A formához

Összesen 1150 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A masszához

A formához

Összesen 4602 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A masszához

A formához

Összesen 281 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    81.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    560.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.7 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 1150 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    81.8 g

Zsír

  • Összesen
    324.5 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    976 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2240.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    556 mg
  • Nátrium
    1234 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    322.7 g
  • Cukor
    202 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    307.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    996 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    619 mg
  • Retinol - A vitamin:
    981 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    982 micro
Összesen 4602 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 281 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A masszához

A formához

Elkészítés

A masszához

  1. A sütőt 180 fokra melegítjük. A formát kivajazzuk,sütőpapírral kibéleljük.
  2. A kekszet aprítógépben összemorzsoljuk, de ez megoldható egy fagyasztózacskó és egy nyújtófa segítségével is.
  3. A vajat megolvasztjuk, a darált keksszel összegyúrjuk.
  4. A masszát a tortaforma aljába tesszük és laposra nyomkodjuk alapnak, ehhez jó szolgálatot tesz egy bögre alja. A sütőben (középen, légkeverésnél 160 fokon) 10 percig sütjük.
  5. Közben a szobahőmérsékletű krémsajtot, a tejfölt, a porcukrot és a vaníliás cukrot simára keverjük. Egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat, és gyorsan belekeverjük a keményítőt.
  6. A masszát a süteményalapra kenjük, és a sütőben (középen) ugyanazon a hőfokon 1 órát sütjük. A tortát késsel elválasztjuk a forma oldalától és hűlni hagyjuk.
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 223
  • 7 napos nézettség: 1137
  • Össznézettség: 757505
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 07.

Ajánló

Citrommal, citromhéjjal, mazsolával, gyümölcsökkel is készíthető.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A New York-i krémsajttortát bátran ajánlom annak is, aki az amerika konyhával szeretne megismerkedni, de annak is, aki csak egy gyors, különleges, de könnyen elkészíthető desszerttel szeretne kedveskedni vendégeinek vagy családjának.Biztos siker és elronthatatlan. A fogyasztását megelőző napon érdemes elkészíteni, mert másnap még finomabb. A tökéletes élmény kedvéért javaslom, hogy egy kellemes amerikai film nézése közben kóstoljuk meg...

Hozzászólások

Budai Kispiszkos

Szia! Sima gázsüt?ben elkészíthet?? Mert régóta szemezek ezzel a sütivel, de mindenki azt mondja, hogy csak légkeverésesben süthet?.

Béba_43

Szia! Nekem sincs légkeveréses, csak sima és még a régi, ahol nincs alsó-fels? sütési fokozat! Mint a piskótát kb. S ráadásul 8 fokozat van rajta, és egyiket sem tudom melyik mit süt! Ráálltam a sütiknél, pogácsáknéál a 2-3 közöttire. S villával megnézem nyers-e a közepe. Az id? tényleg majdnem egy óra. De el?tte az alját nem sütöttem meg!!!!!!!!!!!!! Így is jó volt! S?T!!!!!!!!!!!!!! Én a kekszmorzsába tettem két kanál "rendes" kakaót, s rá a krém, s a tetejére olvasztott fekete csokit!! S rá csurgatva olvasztott fehér csokit. Istenien mutatott! Egy baj, hogy a csoki megkeményedett, csokibevonót kellett volna használnom!!!!!!!!!!!!!!

modosa

Szia Vesta! Ha jól értem, akkor az alapot 160 C-on kell sütni, a masszát viszont 180 C-on. Ha így van, akkor elég a süt?t el?ször erre a h?mérsékletre fölmelegíteni, nem? üdv Anikó

Törölt felhasználó

Sziasztok, azt hiszem, nem teljesen egyértelm?en adtam meg a sütési h?fokot.Úgy értend? helyesen,hogy 180 fokra el?melegített süt?ben és 180 fokon kell sütni az alapot is és a masszát is akkor, ha nem légkeveréssel sütjük, a 160 fok akkor elég, ha a légkeverést bekapcsoljuk.Én légkeveréssel sütöttem mindkett?t 160 fokon.De úgy gondolom, sima gázsüt?ben is elkészíthet?, csak akkor a magasabb, 180 fokon. Javítottam is a receptet, hogy pontos legyen!

Béba_43

Nekem nincs h?mérséklet-jelz?m, így találomra 2-3-ra melegítettem! S így is jó lett. S?t isteni!!!!!! S kicsit módosítottam, a keksz morzsába tettem két kanál kakaót, és a tetejére olvasztott csokit!!!! Mutatós lett! Csak erre nem jó a csoki, mert megkeményedikl, elválik, stb . A tetejére tejszínhabot tettem!!!! MIT MONDJAK? SIKERE VOLT! KÖSZÖNÖM!!!!!!!!

Törölt felhasználó

Szia! Szívesen megcsinálnám ezt a sütit és szeretném tudni, hogy mekkora tepsiben kell sütni. Gondolom kapcsos tortaformát kell használni, de hány centisben? El?re is köszi! Csilli

Törölt felhasználó

Szia Csilli, kapcsos tortaforma igen, és én 25 cm-es készítettem!

Törölt felhasználó

azaz cm-esben

Törölt felhasználó

Köszi a gyors választ!

noemismink

ISTENI!!!!!!!!!!

Törölt felhasználó

megkerdeznme h mascarpone sajt ugyan jo ehez a torta elkeszitesehez?

Törölt felhasználó

Szia Erika, szerintem igen,de ha lehet olasz mascarponét vegyél!

Törölt felhasználó

Szia Vesta! El?ször is nagyon színvonalas, és változatos a blog, nagyon szeretem. Azt szeretném megkérdezni ezzel a recepttel kapcsolatban, hogy a keményít?t elkeverjhetem némi vízzel(/tejjel) mert attól tartok h csomós lenne...

Törölt felhasználó

Szia! Már többször készítettem így, nem csomósodott be. De ha gondolod, néhány ev?kanál hideg vízben keverd el a keményít?t. Amire viszont tényleg figyelni kell, hogy ne a h?t?b?l kivett Philadelphiát próbáljuk belekeverni, mert az aztán tényleg csomós lesz! És kösz a dicséretet!

Törölt felhasználó

Sziasztok!Elkészítettem, de mivel a philadelphia sajt közel sem nevezhet? olcsónak (125 g 320ft volt) ezért én spar budget márkájú natúr krémsajtot vettem. így is finom lett, bár ugye nem tudom milyen lett volna a philadelphiával...

Törölt felhasználó

próbáld ki házi mascarponéból! :) http://hungariancook.blogspot.com/2009/04/hazi-kremsajt-mascarpone-hazilag.html

Törölt felhasználó

Ezt ki kell próbálni, köszi.

Törölt felhasználó

Egy mondat: én is azt használom + még tejszínes töml?s sajtot, finom /s?t szerintem még ízletesebb, mint a mascarpone vagy a philadelphia/ pl. tiramisut is így csinálom és azért olcsóbb is kicsit.

Törölt felhasználó

üdv! kipróbáltam, nagyon finom, de nekem az a bajom, hogy az oldala rettent?en feljön sütés közben, és igy igencsak megpirul, ha nemfigyelek könnyen megég, majd ha kivettem uttánna meg feleakkorára esik össze a széle, és igy igencsak ronda lesz. mit ronthatok el, másis járt így vele?

Törölt felhasználó

szia vesta! köszi a receptet, eddig sose volt bátorságom kipróbálni, de most már benn van a süt?ben... fini az illata, a többi 50 perc múlva kiderül. :)

Hozzávalók

A masszához

A formához

Címlapról ajánljuk

További cikkek