Crouton házilag
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
P.

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 47% Zsír
Összesen
517
Kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 47% Zsír
Összesen
2067
Kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 47% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 44.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 413.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 238 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 19.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
517
Kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 47% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22 g
Zsír
-
Összesen 179.1 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 125 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1653.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 271 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 275 mg
-
Nátrium 951 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.7 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 76.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 112 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 170 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
2067
Kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 47% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 46.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 433 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 249 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 20.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
540
Kcal
Elkészítés
- Elkészítjük a kenyérkockát: egyszerűen vágjunk kockára fehér kenyeret, talán a legjobb a friss baguett.Vágjunk egészen nagy darabokat, akkor igazán finom. Tegyük őket egyesével, nem egymásra dobálva, egy vékonyan kikent tepsibe, és 150 fokon néha átforgatva őket, pirítsuk világos aranybarnára.
- Közben fogjunk kb.egy fél fej fokhagymát, pucoljuk meg a gerezdjeit (4-6db)és2-2,5 dl olívaolajban lassú tűzön kb. 15 perc alatt"izzasszuk" ki. Tegyük félre hűlni.Ha már nem túl forró, szűrjükle az olajat.
- Vegyünk egy serpenyőt, ebbe tegyünk ebből az olajból1 dl-t, közepesen forrósítsuk fel, majd tegyükbele, és ebben forgassuk a kenyérkockákat, amíg közepesen aranybarnára nem sülnek. Közben adagoljunk a maradék olajból, mert a kenyérkockák felveszik, de lehet, hogy nem kell majd összes, erre figyeljünk. Ha kész, szedjük ki papírtörlőre, és hagyjuk 20 percig száradni.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 232
- Tegnapi nézettség: 31
- 7 napos nézettség: 125
- Össznézettség: 78492
- Feltöltés dátuma: 2010. január 30.
Ajánló
pH besorolás: közepesen savasít. Erről bővebben itt olvashatsz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:

P.
171 recept
A Cézár saláta kézi készítésű croutonja, de fogyasztható más salátákkal, levesekkel is.
Hozzászólások (3)
No, ez jó. A napokban azon gondolkodtam. Mi az a crouton? Nem is tudom miért jutott eszembe. De elfelejtettem utánakeresni. Ááááááááááááá szólva ez a crouton. Tudtam, hogy ezt már régóta m?velem. S?t a svábok is csinálják, csak tovább bonyolítják. Na, azt imádom. Így kezd?dik, ahogy te írod, csak felöntik friss húslevessel, hogy ne legyen se száraz, se túl latyakos. És friss f?tt husi mellé. Imádom. Leves és f?étel között szokták fogyasztani, sváb lagziban elmaradhatatlan. Baromi egyszer? és olyan spórolós, f?leg ha kisebb adag lesz a f?étel. Nem véletlenül svábos. Ismered?
Kedves Marcsi, a crouton-nak többféle fajtája van, ez az egyik. Van kisebb, nagyobb, fokhagymás, vajas, olívaolajos, zöldf?szeres, stb., étel függvénye, mihez adjuk (leves, saláta, mártás, stb). Húsok (steak-ek) mellé (pontosabban alá) is adhatunk crouton-t, ami nyilván megegyez?, illetve hasonló méret? a hús szelettel, és annak levét hivatott magába szívni. Szóval még nincs lefutva a történet, a maga egyszer?ségén túl, egy igen sokszín?en felhasználható kiegészít?, a crouton.
Kedves Salumeria! A fokhagymás az els? nekem a rangsorban. Várom a többit. üdv Marcsi
Itt Zalában ez a zsemlemártás! Nagyon finom!
a fokhagymát egészben teszed az olajba, vagy belenyomod?
Egészben.
Tetszik a recept. A boltban vásárolható változatát én a krémlevesekre szoktam szórni, mint egy levesbetétet. :)