4 egészséges halféle a slágerfajtákon túl – így készítsd őket!

Itt az ideje, hogy kipróbálj mást is a slágerhalakon kívül! Ezek a fajták nagyon egészségesek, és legalább annyira finomak, mint népszerű társaik.

A halételek nagyon egészségesek, hiszen tele vannak omega-3 zsírsavval, amik védik a szívet, illetve D-vitaminnal is, ami segít megelőzni a rákos megbetegedéseket, emellett gyulladáscsökkentő és immunerősítő hatású is. Továbbá B-vitamint is tartalmaznak, amely védi az idegrendszerünket.

Bár rengeteg jótékony hatása van, valamiért itthon még mindig nagyon kevesen fogyasztanak rendszeresen halat, pedig hetente egyszer jó lenne, ha a tányérra kerülne. Ha nem szeretnénk állandóan drága lazacot vagy kétes eredetű pangáziuszt vásárolni, akkor érdemes lehet kilátogatni néha egy-egy piacra vagy halpiacra, ahol rengeteg izgalmas fajtával találkozhatunk.

Szürke harcsa

Ez a fehér húsú fajta könnyen felhasználható, és nagyon könnyed az íze. Minden fontos tápanyagot tartalmaz, így megtalálhatóak benne a különböző vitaminok és zsírsavak. Készíts belőle harcsapaprikást, pácold be és grillezd meg, vagy rántsd ki a vasárnapi ebédre.

Fogassüllő

Ez a balatoni halfajta az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Húsa fehér, finom, könnyű a gyomornak, kellemes, nem túl karakteres ízű, és csak kissé szálkás. Ára is nagyon barátságos, ugyanis kilónként 2 ezer forintért már kapható a különböző halpiacokon. Mivel nem karakteres az íze, így szinte bármilyen fogás elkészíthető belőle.

Pisztráng

Ezt a fajtát akár nagyobb áruházakban is beszerezheted, körülbelül 2-3 ezer forint kilogrammonként. A pisztrángnak nagyon puha a húsa, és bár a közepesen szálkás fajtába tartozik, sütés után ezek könnyen eltávolíthatóak.

Csuka

Az előző egyedekhez képest a csukának sokkal markánsabb az íze, azonban jól elkészítve ez az előnyére válhat. Az egész hal ára 2-3 ezer forint, a filézett valamivel több, 4 ezer forint körül mozog kilónként.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Még több hal:

Forrásunk volt.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.