r
Nosalty Logó

Roston sült pisztráng aiolival, steakburgonyával

Metro
Roston sült pisztráng aiolival, steakburgonyával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A steakburgonyához

Az aiolihoz

A pisztránghoz

2549
Kalória
38.9g
Fehérje
37.3g
Szénhidrát
253.4g
Zsír
282.9g
Víz
304g
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
2.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 41% Zsír

A steakburgonyához

Az aiolihoz

A pisztránghoz

Összesen 2549 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 41% Zsír

A steakburgonyához

Az aiolihoz

A pisztránghoz

Összesen 5100 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 41% Zsír

A steakburgonyához

Az aiolihoz

A pisztránghoz

Összesen 328 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.9 g

Zsír

  • Összesen
    253.4 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    181 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1011.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    569 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    282.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    276 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    288 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 2549 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.7 g

Zsír

  • Összesen
    506.8 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    362 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    608 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2023.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    1138 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    74.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    565.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    552 micro
  • K vitamin:
    313 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    577 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    544 micro
Összesen 5100 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 328 kcal

Elkészítés

A steakburgonyához

  1. A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük.
  2. Szeletekre vágjuk, és egy kiolajozott tepsibe tesszük. Meglocsoljuk egy kevés olajjal, fűszerezzük, és 200 fokon 20-25 perc alatt ropogósra sütjük.
  3. Közben elkészítjük a mártást.

Az aiolihoz

  1. Egy mozsárban pépes állagúra törjük a fokhagymákat egy kevés sóval.
  2. Egy másik tálkába öntjük a tojássárgájákat, a mustárt, és apránként, gyors kavarás mellett az olívaolajat.
  3. Ha elfogyott az olívaolaj, és elértük a kívánt állagot, hozzákeverjük a citromlevet és a fűszereket.

A pisztránghoz

  1. A pisztrángokat megtisztítjuk, és mindkét felüket beirdaljuk.
  2. Meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, fűszerezzük, majd a belsejükbe apró szeletekre vágott fokhagymákat dugunk.
  3. Oldalanként 3-5 percig sütjük, majd a steakburgonyával, aiolival és egy kevés salátával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy igazi nyárbúcsúztató fogás friss pisztránggal, ropogós steakburgonyával, aiolival.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...