r
Nosalty Logó

Szürkeharcsa en papillote

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Szürkeharcsa en papillote
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 380 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 760 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    503.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    149 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    490 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    2111 micro
Összesen 380 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52.3 g

Zsír

  • Összesen
    53.5 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1007 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    537 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    560.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    424 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    298 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    981 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    4222 micro
Összesen 760 kcal
  • 8% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    450 micro
  • Lut-zea
    492 micro
Összesen 89 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkinit egyforma, kb. fél centi vastag szeletekre vágjuk. A paradicsomokat, ha kicsit, nem kell félbevágni.
  2. A zöldségeket egy tálban összeforgatjuk az olajjal.
  3. A sütőpapír ívekből (lehető legnagyobb) köröket vágunk, széleiket felhajtjuk.
  4. A sütőpapír körök egyik oldalára fektetjük a halfilét, ráhalmozzuk a zöldségek felét, sóval és borssal ízesítjük, és rálöttyintünk egy kis fehérbort. A tetejére vajforgácsokat teszünk.
  5. Az üresen hagyott sütőpapír részt ráhajtjuk a halra, a széleiket összefogva batyut képezünk.
  6. A két batyut tepsire helyezzük, és előmelegített sütőbe tesszük úgy 15-20 percre. (A sütési idő a hal nagyságától, vastagságától is függ.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4513
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha hal, akkor a szürkeharcsa az egyik nagy kedvencünk. Fantasztikusan finom fehér húsa van, ami nem is kíván más ízesítést a só-bors pároson kívül. És persze tálaláskor egy facsarásnyi citromlé az elmaradhatatlan. Ezúttal egy kényelmes technikával készült, vagyis en papillote.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek