Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szürkeharcsa en papillote

Szürkeharcsa en papillote
Szürkeharcsa en papillote
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha hal, akkor a szürkeharcsa az egyik nagy kedvencünk. Fantasztikusan finom fehér húsa van, ami nem is kíván más ízesítést a só-bors pároson kívül. És persze tálaláskor egy facsarásnyi citromlé az elmaradhatatlan.

Ezúttal egy kényelmes technikával készült, vagyis en papillote.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkinit egyforma, kb. fél centi vastag szeletekre vágjuk. A paradicsomokat, ha kicsit, nem kell félbevágni.
  2. A zöldségeket egy tálban összeforgatjuk az olajjal.
  3. A sütőpapír ívekből (lehető legnagyobb) köröket vágunk, széleiket felhajtjuk.
  4. A sütőpapír körök egyik oldalára fektetjük a halfilét, ráhalmozzuk a zöldségek felét, sóval és borssal ízesítjük, és rálöttyintünk egy kis fehérbort. A tetejére vajforgácsokat teszünk.
  5. Az üresen hagyott sütőpapír részt ráhajtjuk a halra, a széleiket összefogva batyut képezünk.
  6. A két batyut tepsire helyezzük, és előmelegített sütőbe tesszük úgy 15-20 percre. (A sütési idő a hal nagyságától, vastagságától  is függ.)


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 748
elküldve: 1
receptkönyvben: 55
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
konyhatitkok: gourmet
kategória: halételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

hal batyuban, papírban sült hal, csomagban sült hal, gőzölt szürkeharcsa paradicsommal és cukkinivel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

380
hal 40 dkg
cukkini 20 dkg
koktélparadicsom 15 dkg
vaj 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
fehérbor 0.5 dl