Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egészben sült pisztráng

Egészben sült pisztráng
Egészben sült pisztráng
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha valami egyszerűt és könnyedet készítenénk az ünnepekre, ez az egészben sült pisztráng tökéletes választás lehet. Csodálatosan passzol salátához, krumplikörethez és zöldségekhez egyaránt!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított pisztrángokat megmossuk és alaposan letörölgetjük, hogy minél kevésbé csússzon. Egy éles kés segítségével a halak mindkét oldalát kb. 45 fokos szögben beirdaljuk.
  2. A pisztrángok hasüregét megtöltjük a fűszereinkkel: egy-egy ág rozmaringot, pár szelet citrom- és hagymakarikát, valamint két-két gerezd fokhagymát rejtünk beléjük.
  3. A halak mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, majd olajozott grillserpenyőben oldalanként pár perc alatt aranybarnára sütjük.
  4. Azon melegében tálaljuk is: egy könnyed salátával, krumplipürével, pirított zöldségekkel egyaránt isteni.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 66
össznézettség: 2 370
elküldve: 1
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1007 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

sült hal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

366
pisztráng 50 dkg
rozmaring 2 szál
citrom 1 db
vöröshagyma 0.5 db
fokhagyma 4 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 3 ek