Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Papírban sült pisztráng

Papírban sült pisztráng
Papírban sült pisztráng
30 perc / előkészület: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy ilyen "bedobom a sütőbe osz'jóvan" recept. A ráfordított idő ugyanakkor hatványozottan ellentétes arányban áll az ízével. Karácsonyra is ajánlom, akár elő-, akár főételnek. Semmi fakszni, a hal adja magát, elrontani nem nagyon lehet. Nem tocsog az olajban, és a "hogyan fordítsuk meg a serpenyőben a halat, hogy ne essen szét, mint a Riga-lánc" című konyhai manővert is elkerüljük.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Ha előételként tálaljuk, burgonya nélkül, pirított mandulával megbolondított citromos-olívaolajos friss salátával kínáljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fűszereket és a hagymákat egy tálba öntjük, majd annyi olívaolajat adunk hozzá, hogy massza állagot nyerjünk (kb. 2-3 ek).
  2. Ezzel alaposan bekenjük a halat kívül-belül.
  3. Egyenként sütőpapírba csomagoljuk, betesszük egy tepsibe, majd 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. (A végén a papírt szétnyitottam, grillfokozatra állítottam a sütőt, és úgy sütöttem kb. 5 percig, hogy a bőre ropogós legyen.)
  4. Héjas, olajban kisütött burgonyával és friss salátával tálalhatjuk. 

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 88 165
elküldve: 50
receptkönyvben: 969
elkészítve: 91/107
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

egyéb elnevezések

fűszeres pisztráng héjában sült burgonyával, egyszerű pisztrángsült

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

margitti
margitti Tue, 2018-05-15 14:54

Tegnap vettem két pisztrángot, de nem akartam a szokásos módon fűszerezni, így találtam rá a receptedre. Igazán nagyon finom lett!! Biztos, hogy elkészítem máskor is.

Kephera
Kephera Wed, 2015-05-13 22:33

Gondoltam én is rakok betűket ide, tekintve hogy imádom strawberry receptjeit. Isteni volt, bár óvatos voltam a fűszerezéssel, és ez hiba volt. Legközelebb bátrabb leszek! Még szerencse, hogy ezek a zöldek, mindig vannak a kertemben!

BendegúzFinomságok
Bendegúz / BendegúzFinomságok Sun, 2015-03-15 14:34

Szia! Először sütöttem pisztrángot, mondhatom igen finom lett. Sima sültkrumplival és házi tartárral toltuk, hibátlan. Kösz a receptet, ismétlés hamarosan! :)

dadimami
dadimami Sun, 2014-11-23 22:01

Kedves Juci!
Már régen mentettem ezt a receptedet, a pisztráng is a hűtőben várt sorsa beteljesülésére, ami ma be is következett, nem csalódtunk finom volt. Köszönöm a receptet: Margó

brekikri
brekikri Fri, 2014-10-24 20:52

Sziasztok! Ez a sütőpapíros becsomagolás bonyolult volt. :-) Azt hiszem maradok az alufóliánál.

kl68
kl68 Thu, 2014-06-05 16:57

Most készítem másodszor... elsőre nem tudtam eleget csinálni :-)

pipcsip
pipcsip Sun, 2014-06-01 10:33

Féltem, hogy megint egy étel, ami paprika ízű, de egyáltalán nem. Két hete készítettem először és most újra, mert valami fantasztikusan finom volt és nem tudunk leállni! :) Köszi a receptet, megtartjuk!

tide73
tide73 Sun, 2013-10-13 19:38

Szia! Nemrég vettem ki a sütőből, hát ez valami isteni!!! Legközelebb más halféléből is kipróbálom :). Jó fűszeres, de isteni ízű és állagú és tényleg vééégre egybe maradt a hal :D.

Köszönöm a receptet, mentve!

skylla
skylla Fri, 2013-10-11 21:36

ma ez volt a vacsora, nekem csalódás volt. a két EK paprika és a 2 csapott tk só elnyomta teljesen a többi fűszert. ez túl sok pisztrángra. sajnos. föleg a só.

belu
belu / belu Sat, 2012-10-13 17:52

Kedves Juci!

Köszi a receptet, ez valami isteni volt. Biztos, hogy fogok még ilyet készíteni máskor is. :)

Üdv,
belu

mislenbaba
mislenbaba / mislenbaba Tue, 2012-02-21 20:05

Halihó! másodjára készül szük három héten belül. elöször csak két halat vettem, gondoltam a fiaim nem szeretik a halat, meg egyébként sem értékelik, hogy ez pisztráng....most már 4 et vettem. nagyon finom és tényleg nem esik szét vééégre:-). én tettem bele friss kaprot is.
köszi.
icu

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Thu, 2011-01-13 17:53

Ez már a nyarat idézi...:))) Csak nem a lillafüredi pisztrángosnál vetted a halat? ;-) Nagyon jó kis recept! Puszi: Mrs Smith

366
pisztráng 0.5 kg
fűszerpaprika 2 ek
fokhagyma 4 gerezd
vöröshagyma 0.25 db
bazsalikom 10 levél
kakukkfű 6 szál
rozmaring 1 szál
2 tk
citromlé 0.25 citromból nyert
olívaolaj 3 ek