r
Nosalty Logó

Papírban sült pisztráng

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Papírban sült pisztráng
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 366 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 732 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 118 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3425.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    2797 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    233 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1303 micro
  • β-crypt
    248 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    760 micro
Összesen 366 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    65.6 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6850.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    807 mg
  • Nátrium
    5594 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    465 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    2607 micro
  • β-crypt
    495 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1520 micro
Összesen 732 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1113 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    909 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    424 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 118 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fűszereket és a hagymákat egy tálba öntjük, majd annyi olívaolajat adunk hozzá, hogy massza állagot nyerjünk (kb. 2-3 ek).
  2. Ezzel alaposan bekenjük a halat kívül-belül.
  3. Egyenként sütőpapírba csomagoljuk, betesszük egy tepsibe, majd 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. (A végén a papírt szétnyitottam, grillfokozatra állítottam a sütőt, és úgy sütöttem kb. 5 percig, hogy a bőre ropogós legyen.)
  4. Héjas, olajban kisütött burgonyával és friss salátával tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 57
  • Össznézettség: 98138
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 13.

Ajánló

Ha előételként tálaljuk, burgonya nélkül, pirított mandulával megbolondított citromos-olívaolajos friss salátával kínáljuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez egy ilyen "bedobom a sütőbe osz'jóvan" recept. A ráfordított idő ugyanakkor hatványozottan ellentétes arányban áll az ízével. Karácsonyra is ajánlom, akár elő-, akár főételnek. Semmi fakszni, a hal adja magát, elrontani nem nagyon lehet. Nem tocsog az olajban, és a "hogyan fordítsuk meg a serpenyőben a halat, hogy ne essen szét, mint a Riga-lánc" című konyhai manővert is elkerüljük.

Hozzászólások (14)

Törölt felhasználó

Ez már a nyarat idézi...:))) Csak nem a lillafüredi pisztrángosnál vetted a halat? ;-) Nagyon jó kis recept! Puszi: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Szia Mrs. Smith, ez sajna csak "bóttti" volt, nem lillafüredi. De attól még jó volt nagyon:)

P.

Nyitom az ablakot... :-p

mislenbaba

Halihó! másodjára készül szük három héten belül. elöször csak két halat vettem, gondoltam a fiaim nem szeretik a halat, meg egyébként sem értékelik, hogy ez pisztráng....most már 4 et vettem. nagyon finom és tényleg nem esik szét vééégre:-). én tettem bele friss kaprot is. köszi. icu

Törölt felhasználó

Kedves Juci! Köszi a receptet, ez valami isteni volt. Biztos, hogy fogok még ilyet készíteni máskor is. :) Üdv, belu

Törölt felhasználó

nagyon jó lett,lila hagymát raktam bele voroshagyma helyett,valamint egy kis paradicsomszószt is meg sok citromot

skylla

ma ez volt a vacsora, nekem csalódás volt. a két EK paprika és a 2 csapott tk só elnyomta teljesen a többi f?szert. ez túl sok pisztrángra. sajnos. föleg a só.

tide73

Szia! Nemrég vettem ki a süt?b?l, hát ez valami isteni!!! Legközelebb más halféléb?l is kipróbálom :). Jó f?szeres, de isteni íz? és állagú és tényleg vééégre egybe maradt a hal :D. Köszönöm a receptet, mentve!

pipcsip

Féltem, hogy megint egy étel, ami paprika íz?, de egyáltalán nem. Két hete készítettem el?ször és most újra, mert valami fantasztikusan finom volt és nem tudunk leállni! :) Köszi a receptet, megtartjuk!

Törölt felhasználó

Most készítem másodszor... els?re nem tudtam eleget csinálni :-)

brekikri

Sziasztok! Ez a süt?papíros becsomagolás bonyolult volt. :-) Azt hiszem maradok az alufóliánál.

dadimami

Kedves Juci! Már régen mentettem ezt a receptedet, a pisztráng is a h?t?ben várt sorsa beteljesülésére, ami ma be is következett, nem csalódtunk finom volt. Köszönöm a receptet: Margó

Bendegúz

Szia! El?ször sütöttem pisztrángot, mondhatom igen finom lett. Sima sültkrumplival és házi tartárral toltuk, hibátlan. Kösz a receptet, ismétlés hamarosan! :)

Kephera

Gondoltam én is rakok bet?ket ide, tekintve hogy imádom strawberry receptjeit. Isteni volt, bár óvatos voltam a f?szerezéssel, és ez hiba volt. Legközelebb bátrabb leszek! Még szerencse, hogy ezek a zöldek, mindig vannak a kertemben!

margitti

Tegnap vettem két pisztrángot, de nem akartam a szokásos módon f?szerezni, így találtam rá a receptedre. Igazán nagyon finom lett!! Biztos, hogy elkészítem máskor is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ez is egy vonzereje a thai konyhának, hogy tud nyitott...

Hogyan vált a thai gasztronómia világszinten ismertté, és hogyan hódította meg Budapestet is? Miben különbözik a kínai és más ázsiai konyháktól, és milyen ételek vannak a pad thaion túl? Ezekre a kérdésekre mind választ ad Ambrus Krisztián, a Parázs Thai Étterem ügyvezetője a 24.hu gasztronómiai podcastjában, a Filézőben.

Nosalty

További cikkek