Szendvicskrém süllőből
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 13% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
125g süllő/ fogas68 kcal
-
38g vaj269 kcal
-
45g főtt tojás70 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g citromlé0 kcal
Összesen
407
kcal
- 13% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
500g süllő/ fogas273 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
180g főtt tojás279 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g citromlé2 kcal
Összesen
1630
kcal
- 13% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
59.7g süllő/ fogas33 kcal
-
17.9g vaj128 kcal
-
21.5g főtt tojás33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g citromlé0 kcal
Összesen
194
kcal
- 13% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 20.5 g
Zsír
-
Összesen 35.9 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 316 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 489.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 237 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 100.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 330 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 128 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 188 mg
-
Retinol - A vitamin: 325 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 159 micro
Összesen
407
kcal
- 13% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 82.1 g
Zsír
-
Összesen 143.5 g
-
Telített zsírsav 82 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1264 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1957.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 95 mg
-
Kálcium 366 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 946 mg
-
Nátrium 426 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 403.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1321 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 511 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 752 mg
-
Retinol - A vitamin: 1300 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 257 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 637 micro
Összesen
1630
kcal
- 13% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 17.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 151 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 233.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 48.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 158 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
194
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg süllő/ fogas
-
15 dkg vaj
-
3 db főtt tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek citromlé
Elkészítés
- A tojásokat keményre főztem, kihűtöttem.
- Amíg hűltek, lefejtettem a húst a megsütött süllő gerincéről, igyekeztem minden szálkát kiszedegetni (abba a lábasba gyűjtögettem, amelyikben a mártást készítettem, még volt benne némi mártás).
- Ugyanide helyeztem a főtt tojásokat.
- A tepsit a halcsontokkal és a maradék vajjal a sütőben átmelegítettem.
- A vajat a halhúsos egyvelegre szűrtem.
- Villával összetörtem az egészet, jól összekevertem, sóval, borssal, citromlével harmonizáltam az ízt.
- Tálkába merve, lefedve a hűtőbe helyeztem.
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 11181
- Feltöltés dátuma: 2008. december 31.
Ajánló
Pirítósra halmozva reggelire, tízóraira, italozáshoz. A sok vaj miatt a hűtőben napokig eláll. Ha tehát nem marad elég vaj a tepsiben, pótolni kell, ha elhúzódó felhasználásra gondolunk! (A zsírban tárolt sült hús mintájára, de ne feledjük: a hal kényesebb étek – még megsütve is! -, mint a sült hús!)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- maradékból:
-
- Speciális étrendek:
Harmathy Ildikó
313 recept
Karácsony este süllőt sütöttem bormártással. Amikor az ember egészben süti a süllőt, szinte óhatatlan a maradék. A két egész süllőből ezúttal egy fél megmaradt. Eddig salátát készítettem a megmaradt süllő húsából, ezúttal - a praktikusabb, hosszabban elnyújtható használat okán – szendvicskrémet.