Áprilisi gasztroprogramok

Kicsit megkésve ugyan, de megérkezett a tavasz, és vele együtt programajánlónk is. Aki a horgászás vagy a családi piknikezés helyett inkább gasztronómiai érdeklődésének hódolna, annak segítünk a választásban, mert rendezvényekből nem lesz hiány!

XIV. Nemzetközi Kisüsti Pálinka Fesztivál, Gyula – április 19–21.

Nemcsak az ország, hanem egyben a világ legnagyobb pálinkás rendezvénye! Azokat a pálinkákat illetjük kisüsti jelzővel, amelyek 1000 liter alatt, rézüstben készülnek. Az idei pálinkaünnepen kóstolhatunk többek között szilva-, körte-, alma-, kajszibarack-, cseresznye-, szőlőtörköly- és eperpálinkákat is. A gasztronómia programokat tekintve lesz látványos disznóvágás, nemzetközi főzőverseny és két pálinkakóstoló között étvágyunkat is csillapíthatjuk a gasztronómiai kiállítók standjainál. Ha már kellőképpen megalapoztuk hangulatunkat, akkor bátran kitáncolhatjuk magunkból az alkoholt a Bikini, a Magna Cum Laude vagy a Hooligans élő koncertjén.

További információ >>

Budapesti levesfesztivál – április 26–28.

Budapest első nagyszabású levesfesztiválja, ahol a legjobb hazai és nemzetközi leveseket, összesen mintegy 100-féle különböző receptet ismerhetnek meg a látogatók. A Budai Levesfesztivál olyan interaktív esemény, melyen a legkisebbektől a legnagyobbakig, mindenki megtalálja a számára legjobb elfoglaltságot, ahol minden megérinthető, érezhető és ízlelhető is lesz. Mindenki próbára teheti régi családi receptjeit a főzőverseny keretében. A jellegzetes magyar levesek mellett számos ország képviseli magát a legjellemzőbb leveseikkel, csak egy párat felsorolva: Olaszország, Kína, Spanyolország, Franciaország, Románia, Oroszország.

További információ >>

XV. Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivál – 2013. április 26–28.

Mit is tehetnénk ehhez hozzá, az elnevezés magáért beszél! Keresik a legjobb sajtos és túrós süti készítőjét a szervezők, a közönség véleményére szintúgy számítanak a zsűrizésnél. Tapasztalataink szerint sok sajtfüggő él az országban, ez a rendezvény lehet nekik a Kánaán.

További információ >>

II. Egri Csillag Borfesztivál – április 27.

Második alkalommal rendezik meg Eger új fehérbora tiszteletére az Egri Csillag Fesztivált. Az Egri Bikavér fehér párjának elkészítését minden évben egyre több pincészet vállalja, megmutatva ezzel a borvidék kiváló adottságait, a termőhelyi karaktert és a sokszínűséget. A borászok pincészetük legjobb Egri Csillag és Egri Bikavér borát mutatják be a vendégeknek. A családias hangulatú fesztiválon kicsiknek és nagyoknak egyaránt kedves programokkal készülnek. Amíg az ifjak íjazhatnak és dobócsillagot dobálhatnak az egri várvédőkkel, addig szüleik Szekeres Adrien, Feke Pál, Herczeg Flóra és a Például Igen nagy koncertjét élvezhetik.

További információ >>

Almavirág Fesztivál, Kozárd – április 27.

Idén április végén immár nyolcadik alkalommal rendezik meg Kozárdon az Almavirág Fesztivált. A Budapesttől 80 km-re található Kozárdi Almavölgy tavaszköszöntő kulturális és egyben gasztronómiai rendezvényén a térség gazdái mellett más magyar régiók is bemutatnak különleges helyi élelmiszereket, szalámit, sajtot, mézet, lekvárt, olívaolajokat, aszalt gyümölcsös csemegéket, mangalicakészítményeket, kézműves remekeket.

További információ >>

Szent György-napi Országos Bio- és Kézművesvásár, Hortobágy – április 27.

A magyar biokultúra követőinek találkozóján valamennyi régió biogazdái bemutatják a bioélelmiszerek széles körű választékát, megfűszerezve bioételek főzőversenyével, bioborok kóstolásával, a harmadik pusztai biobor-versennyel, biomézek vetélkedőjével, természetes kozmetikumok, gyógyhatású termékek vásárával, a kézművesek utcájával. A biovásár valódi ínyencség a bioélelmiszert forgalmazó szakkereskedelem és a gasztronómia számára, a biogazdálkodóknak pedig – a termékeik bemutatása mellett – információkat, új ötleteket ad.

További információ >>

A Kóstolgató rovat további cikkei között itt böngészhetsz >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha egyedi ízű, krémesen sós mártogatósra vágysz, ne keress tovább...

Kevés olyan sokoldalú sós mártogatós létezik a világon, mint az extrán krémes állagú, tökéletesen fűszerezett hummusz. A ropogós sárgarépától kezdve a puha pitatöredéken át egészen a szaftos grillkolbászig mindenféle földi jóval kombinálhatod a Fanan hummuszt, aminek most mind a 6-féle ízváltozatát leteszteltük!

Címlapról ajánljuk

További cikkek