r
Nosalty Logó

Olasz húsgombócleves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
witch
Olasz húsgombócleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húsgombóchoz

A leveshez

Összesen 271 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húsgombóchoz

A leveshez

Összesen 2168 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húsgombóchoz

A leveshez

Összesen 49 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2168.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    1605 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    311 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2824 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5872 micro
Összesen 271 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    169.5 g

Zsír

  • Összesen
    85.5 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    723 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17347.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    1471 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    531 mg
  • Foszfor
    2237 mg
  • Nátrium
    12837 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    878.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2204 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    183 micro
  • K vitamin:
    2484 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1106 micro
  • Kolin:
    747 mg
  • Retinol - A vitamin:
    321 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22594 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46978 micro
Összesen 2168 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    509 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1059 micro
Összesen 49 Kcal

Hozzávalók

A húsgombóchoz

A leveshez

Elkészítés

A húsgombóchoz

  1. A húsgombóc hozzávalóit jól összegyúrjuk, kb. 2 cm átmérőjű gombócokat formázunk belőle.
  2. A húslevest a fűszerekkel felrakjuk főni, ha vízzel készítjük, ízlés szerint sózzuk. Amikor forr, belerakjuk a gombócokat, majd a spenótot, végül a tarhonyát. Addig főzzük, amíg a tészta megpuhul.
  3. Közben a tojást elkeverjük a 3 ek sajttal, 1-2 merőkanál forró levessel felengedjük, és szintén elkeverjük.
  4. Amikor a leves kész, a tűzről lehúzva állandó keverés mellett beleöntjük a tojásos masszát.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 212
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 11119
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 16.

Ajánló

Tálaláskor szórhatunk rá még parmezán sajtot.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Lehet, hogy más is ismeri ezt a receptet olasz esküvői leves néven. Utánanéztem és a wikipedia szerint semmi köze hozzá, csak rosszul lett lefordítva. Arra gondoltak ugyanis, hogy a zöldfélék (az én esetemben spenót) jól illenek össze a húsokkal. Ennek az ételnek is sok változata létezik, nekem ez volt szimpatikus.

Hozzávalók

A húsgombóchoz

A leveshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.