Ágyas pálinkás-meggyes szív
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Timcsó

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
4g meggy2 kcal
-
4g pálinka10 kcal
-
2g cukor6 kcal
Összesen
86
Kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
150g étcsokoládé819 kcal
-
50g meggy23 kcal
-
50g pálinka116 kcal
-
20g cukor77 kcal
Összesen
1035
Kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
55.6g étcsokoládé303 kcal
-
18.5g meggy8 kcal
-
18.5g pálinka43 kcal
-
7.4g cukor29 kcal
Összesen
383
Kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 57.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 6.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
86
Kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 47.1 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 694.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 223 mg
-
Foszfor 318 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 117.2 g
-
Cukor 96 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 73.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 386 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
1035
Kcal
- 5% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 17.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 257.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.4 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 27.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 143 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
383
Kcal
Hozzávalók
-
15 dkg étcsokoládé
-
5 dkg meggy
-
0.5 dl pálinka
-
2 ek cukor
Elkészítés
- A meggyet beáztatjuk a pálinkába, ha lehet minél többet ázzon benne, akár 2-3 napot is.
- A csokoládét felolvasztjuk vízgőz fölött, de ne legyen túl meleg (max. 45 fokos).
- Az olvadt csokoládéval kikenjük a formánkat, hűtőbe tesszük, és ha megdermedt, a kikenést megismételjük még kétszer.
- Ez idő alatt a meggyet és a pálinkát felforraljuk a cukorral, és addig főzzük (kb. 1-2 perc), amíg nagy hólyagokat vet a cukor. Ha kihűlt, a kikent formánkat megtöltjük a meggyel. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen teljesen tele, kb. 2/3-ig.
- Hűtőbe tesszük, és 15-20 perc múlva a maradék csokoládéval befedjük. 1 órára újra a hűtőbe tesszük, majd egy tiszta konyharuhára óvatosan kinyomkodjuk a szívküldiket.
- Hideg spájzban a legjobb tárolni.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 18638
- Feltöltés dátuma: 2012. november 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Timcsó
30 recept
Kis időre azt képzeltem, a Csokoládé c. filmbe csöppentem Johnny Depp-hez.:-D Neeeem.:-) Az igazság az csupán, hogy próbálom kitalálni, milyen édességeket készítsek karácsonyra, és kísérletezgettem. Ezenkívül csokifüggő vagyok.
Hozzászólások
Szia! Érdekelne, hogy milyen szívecske formát használtál és hol lehet ilyet kapni? Köszi, azt hiszem ki fogom próbálni ezt a receptet!!! :)
Szia! Bevallom töredelmesen ez egy régi ( Ikea-s) jégkockatartó. De már úton vannak a szilikon formáim amiben szép fényesek lesznek a bon-bonok. Az igazi profik polikarbonát formát használnak, de mivel én csak egy "mezei" háziasszony vagyok gondoltam kezdésnek megpróbálom a jégkocka tartóban, aztán múlt héten rendeltem szilikon formákat. Renget fajta szilikonforma és még ami kell a szép csomagoláshoz: http://gasztroshop.hu/index.php?categoryID=149 Jó bon-bon készítést!
GRATULA Timcso! Nagyon kis csinosak a szivecskek! Jo az összeállítás, nagyon szeretem a meggyet. Erre most kell szavaznom, üdv, Torma :)
Köszi Torma :-)
Nagyon jól néznek ki és tuti nagyon finomak is. Ügyi vagy!
Köszi audreyn!
Ezt muszáj nekem is megcsinálni valamikor. Hatalmas ötlet, szuper recept. Szavaztam :D
Köszi Judu67! Majd írd meg milyen lett ha elkészíted! De vigyázz, mert a bon-bon gyártás fert?z:-D mióta kipróbáltam azóta csak azon jár az eszem milyet készítsek? :-) Üdv. : Timi
Megírom majd :) Azon jár az eszem, hogy milyen formát használjak. Ha jól emlékszem, akkor 3 db szív alakú szilikon forma van otthon, de az kevés. Milyen jégkockatartót használtál el?ször? További szép napot: Judu
Ikeásat. 12 db szív van rajta. De tegnap megjöttek a szilikon formáim :-))) és ég és föld a különbség! Rögtön ki is próbáltam ?ket és nem bánom, hogy beruháztam! Kicsi, formás bon-bonok lettek és gyönyör? fényesek, könny? használni. Timi
Majd kitalálok én is valamit. Meg kell csinálnom ezeket a bonbonokat!! :D
Szia! Ez szuper ötlet, de érdekelne, hogy milyen más kombinációt lehetne még használni szerinted?? :))
Szia Niki...huh a variáció végtelenek...nálunk alkoholos ez az egy volt. De készítettem még csokisat, kókuszosat, mákosat... Receptet nem tudok írni, mert nem írtam le a mennyiséget, de többnyire úgy készültek, hogy a hozzávalókat pici csokival és tejszínnel, cukorral összemelegítettem. Kísérletezz, próbálgasd! Üdvözlettel: Timi