Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszos karfiolleves

Kókuszos karfiolleves
Kókuszos karfiolleves
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A római kömény egyáltalán nem azonos a köménymaggal! Kihagyása vétek lenne: ettől lesz a leves kellemesen pikáns, teljesen más ízvilágú, mint a megszokott karfiollevesek.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fenyőmagot száraz serpenyőben megpirítjuk, félretesszük.
  2. Ugyanabban a még mindig száraz serpenyőben megpirítjuk a köményt is, ledaráljuk.
  3. A vajat nagyon kis hőfokon karamellizáljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, puhára pároljuk.
  4. A megpuhult hagymához szórjuk az őrölt köményt, a fokhagymát és a karfiolt kis darabokban; fedő alatt kis lángon pároljuk 20 percet (levet ekkor még nem öntünk alá, a kis láng miatt nem ég oda).
  5. A 20 perc lejártával ráöntjük az összes folyadékot, felforraljuk, majd kis lángon készre főzzük. Botmixerrel pürésítjük.
  6. A fenyőmagot tálaláskor szórjuk rá.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 500
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

eztettem

Mióta szakács: 2012.09.01.
39 recept

receptjellemzők

konyha: arab
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kókusztejes karfiolleves, római köményes karfiolleves, chilis karfiolleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

298
karfiol 50 dkg
fenyőmag 1 ek
vaj 30 g
vöröshagyma 1 közepes fej
római kömény 0.5 teáskanál
fokhagyma 1 gerezd
kókusztej 2 dl
zöldség alaplé 4 dl
tej 2 dl
chili 0.5 db