Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

18+1 kötelező farsangi fogás

A magyar farsangi mulatságokat gazdagon terített asztalok jellemzik: sok a különféle húsokból készített leves és sült, sok az édesség – és persze az elmaradhatatlan fánkok.

Az biztos, hogy mi magyarok farsangkor is szeretünk sokat és sokfélét enni, hiszen – a farsangi hagyományoknak megfelelően – a sok-sok étel elfogyasztásától a következő év bő termését és a disznók kövérre hízását reméljük. A mezőgazdasági munkák szüneteltek, ilyenkor volt a szórakozás, erőgyűjtés ideje. Szükség is volt a tartalmas, nehéz ételekre, hisz a farsang utolsó napja (húshagyó kedd) után elkezdődött a nagyböjt.

Olvastad már?

Szalagtalan fánk

Az ételek vidékenként eltértek ugyan, de szinte mindenhol szerepel a hús, tepertő, kolbász, káposzta, kocsonya, pogácsa, farsangi fánk (pampuska), forgácsfánk (herőce).

És nálatok mik a kötelező farsangi fogások?

Olvastad már?

Ezt a 13 lángost nagyon imádjátok

További izgalmas farsangi receptekért látogass el a Farsang rovatunkba!

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!