r
Nosalty Logó

Korhelyleves Marti konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marti48
Korhelyleves Marti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Fűszeres alaplé

A leves készre főzése káposztával

Összesen 387 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Fűszeres alaplé

A leves készre főzése káposztával

Összesen 773 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Fűszeres alaplé

A leves készre főzése káposztával

Összesen 122 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1869.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    1599 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    624 micro
  • β-karotin
    1483 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 387 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    54.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3739.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    3198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    424.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1248 micro
  • β-karotin
    2966 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    685 micro
Összesen 773 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    586.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    501 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    196 micro
  • β-karotin
    465 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 122 Kcal

Hozzávalók

Fűszeres alaplé

A leves készre főzése káposztával

Elkészítés

Fűszeres alaplé

  1. A mangalica szalonnát, arépát, fehérrépát, zellert,a hagymát és a fokhagymát apróra kockázzuk (a répákat és a zellert vékony hasábokra szeljük, ezeket keresztben és hosszában több vékony csíkra vágjuk, így kapunkpici kockákat).
  2. Egy lábasban felhevítjük a szalonnát, lassú tűzön kevergetve kiolvasztjuk a zsírját,majd hozzáadjuk a felaprózott zöldségeket, a hagymával, fokhagymával együtt. Rászórjuk a cukrot, és pár percig állandó kevergetés közben karamellizáljuk az egészet. Kb. 2 dl vízzel felöntjük, hozzáadjuk az ételízesítőt és a fűszereket. Lassú tűzön puhulásig főzzük, a vizet közbenpótoljuk, ha túlságosan elpárologna.
  3. A kiöblített savanyú káposztát belekeverjük az alaplébe, rászórjuk a pirospaprikát, és felöntjük annyi vízzel, hogy kb.3 ujjnyira ellepje. Szintén lassú tűzön puhára főzzük a káposztát.
  4. Legvégén beletesszük a felkarikázott kolbászt (a bőrét előzőleg lehúzzuk), összeforraljuk, ízlés szerint esetleg utánafűszerezzük (sózni szerintem nem kell).
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 468
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 36664
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 01.

Ajánló

Tejföllel és friss (barna) kenyérrel tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Korhelyleves Marti konyhájából
Marti48 317 recept

Itthon vagyunk, és a hazai alapanyagok vonzerejének nem tudunk (de nem is akarunk:) ellenállni. Tegnap a vecsési savanyú káposzta csábított el... Marcsisef remek receptje alapján készítettem el a magam "alapleves" változatát. Passzolt az őszi hangulathoz, és előzetes korhelykedés nélkül is nagyon jólesett!

Hozzávalók

Fűszeres alaplé

A leves készre főzése káposztával

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek