Korhelyleves Marti konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Marti48
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
Fűszeres alaplé
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
80g zeller29 kcal
-
30g fehérrépa19 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
66 kcal
-
3g barna cukor10 kcal
A leves készre főzése káposztával
-
100g savanyú káposzta19 kcal
-
50g csípős kolbász226 kcal
-
0 kcal
Összesen
387
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
Fűszeres alaplé
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
60g fehérrépa38 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
131 kcal
-
5g barna cukor19 kcal
A leves készre főzése káposztával
-
200g savanyú káposzta38 kcal
-
100g csípős kolbász452 kcal
-
0 kcal
Összesen
773
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
Fűszeres alaplé
-
7.8g vöröshagyma3 kcal
-
6.3g sárgarépa2 kcal
-
25.1g zeller9 kcal
-
9.4g fehérrépa6 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
3.1g mangalica szalonna21 kcal
-
0.8g barna cukor3 kcal
A leves készre főzése káposztával
-
31.3g savanyú káposzta6 kcal
-
15.7g csípős kolbász71 kcal
-
0 kcal
Összesen
122
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.4 g
Zsír
-
Összesen 27.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1869.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 141 mg
-
Nátrium 1599 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 212.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 150 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 624 micro
-
β-karotin 1483 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 342 micro
Összesen
387
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.8 g
Zsír
-
Összesen 54.9 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3739.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 170 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 282 mg
-
Nátrium 3198 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.9 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 424.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 300 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 99 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 109 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 1248 micro
-
β-karotin 2966 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 685 micro
Összesen
773
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 586.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 501 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 66.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 196 micro
-
β-karotin 465 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
122
kcal
Hozzávalók
Fűszeres alaplé
-
1 kis fej vöröshagyma
-
1 késhegynyi tárkony
-
1 db babérlevél
-
2 db borókabogyó
-
1 kávéskanál köménymag
-
1 teáskanál barna cukor
A leves készre főzése káposztával
-
10 dkg csípős kolbász
Elkészítés
Fűszeres alaplé
- A mangalica szalonnát, arépát, fehérrépát, zellert,a hagymát és a fokhagymát apróra kockázzuk (a répákat és a zellert vékony hasábokra szeljük, ezeket keresztben és hosszában több vékony csíkra vágjuk, így kapunkpici kockákat).
- Egy lábasban felhevítjük a szalonnát, lassú tűzön kevergetve kiolvasztjuk a zsírját,majd hozzáadjuk a felaprózott zöldségeket, a hagymával, fokhagymával együtt. Rászórjuk a cukrot, és pár percig állandó kevergetés közben karamellizáljuk az egészet. Kb. 2 dl vízzel felöntjük, hozzáadjuk az ételízesítőt és a fűszereket. Lassú tűzön puhulásig főzzük, a vizet közbenpótoljuk, ha túlságosan elpárologna.
- A kiöblített savanyú káposztát belekeverjük az alaplébe, rászórjuk a pirospaprikát, és felöntjük annyi vízzel, hogy kb.3 ujjnyira ellepje. Szintén lassú tűzön puhára főzzük a káposztát.
- Legvégén beletesszük a felkarikázott kolbászt (a bőrét előzőleg lehúzzuk), összeforraljuk, ízlés szerint esetleg utánafűszerezzük (sózni szerintem nem kell).
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 469
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 36894
- Feltöltés dátuma: 2013. október 01.
Ajánló
Tejföllel és friss (barna) kenyérrel tálaljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marti48
317 recept
Itthon vagyunk, és a hazai alapanyagok vonzerejének nem tudunk (de nem is akarunk:) ellenállni. Tegnap a vecsési savanyú káposzta csábított el... Marcsisef remek receptje alapján készítettem el a magam "alapleves" változatát. Passzolt az őszi hangulathoz, és előzetes korhelykedés nélkül is nagyon jólesett!