Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almával sült kacsacomb burgonyalángossal

Almával sült kacsacomb burgonyalángossal
Almával sült kacsacomb burgonyalángossal
150 perc / előkészület: 30 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A novemberi jeles névnapok megünneplésére készülhetünk ezzel a remek fogással. Az almával sült kacsacomb egyszerűen összeállítható, a sütéséhez azonban hosszabb időre van szükség. Amíg a kacsacomb sül, a kelt tésztás burgonyalángos is elkészíthető, amelyen tálaljuk.(Fázisfotók itt láthatóak.)

hozzávalók / 4 adag

Az almával sült kacsacombhoz

A burgonyalángoshoz

A tálaláshoz

ajánlat

A kacsacombot úgy  tálalhatjuk, hogy a lángosra halmozzuk a savanyú káposztát, arra tesszük a kacsacombot, a combra pedig a párolt almagerezdeket. Az étel libacombból is elkészíthető.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1.  A megtisztított és szárazra törölt kacsacombokat mindkét oldalukon megsózzuk, bedörzsöljük zúzott fokhagymával, megszórjuk szárított kakukkfűvel, és egy fedeles edénybe rakjuk. (A befűszerezett kacsacombokat először megpároljuk, majd utána sütjük, ezért célszerű olyan fedeles edényben készíteni, amely a tűzhely felső részén és sütőben is használható.)
  2. Kevés (1-2 dl) vizet adunk a kacsacombokhoz és fedő alatt, közepes lángon 1 órán át pároljuk, közben, ha szükséges a vizet pótoljuk.
  3. Az almákat meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk, nagyobb gerezdekre vágjuk és a párolt kacsacombok közé tesszük. Ekkor ismét lefedjük az edényt és 180 fokra előmelegített sütőben sütjük tovább a kacsahúst 30 percig. 
  4. Ezt követően levesszük a fedőt és további 20-30 perc alatt pirosra sütjük az almás kacsacombokat. 
  5. A burgonyalángoshoz a langyos tejbe keverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és 3-5 percig pihentetjük.
  6. A főtt tört burgonyát, a lisztet, a tojást, a zsiradékot és a sót egy tálba tesszük és hozzáadjuk az élesztős tejet, és lágyabb kelt tésztává dagasztjuk. (Ha túl lágy, vagy ragad a tészta, akkor lisztet, ha túl kemény, akkor langyos tejet adjunk hozzá.)
  7. A tésztát letakarjuk és 1 óra hosszat, langyos helyen kelesztjük.
  8. A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, 10 perc pihentetés után ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és akkora háromszögekre vágjuk, hogy a kacsacombok ráférjenek. Ismét letakarjuk a tésztát, és 20-30 percig kelesztjük a háromszög alakú lángosokat, majd forró olajban, közepes tűzön mind két oldalukat pirosra sütjük. (Kerek lángosokat is készíthetünk, ekkor a tésztát nagyobb pogácsaszaggatóval szaggassuk ki, majd a kelesztés után nyújtsuk lángossá és így süssük ki.)

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 64 795
elküldve: 15
receptkönyvben: 413
elkészítve: 11/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: Márton-nap

egyéb elnevezések

novemberi kacsasült krumplis lángossal, almás kacsasült burgonyalángossal

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tszandi
Szandi / tszandi Sat, 2012-12-29 00:29

Szenzációs recept!!!! Múltkor megcsináltam. Párom imádta. Meg engem is. :)))) Isteni lett!!!! :)))
Köszönöm!!!!!! /én tócsnit csináltam hozzá/

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-11-22 01:17

Nahát, erről beszélünk!

1906
kacsacomb 4 db
kakukkfű 1 ek
fokhagyma 2 gerezd
alma 4 nagy db
0 ízlés szerint
burgonya 25 dkg
finomliszt 25 dkg
élesztő 2 dkg
tej 1.5 dl
tojás 1 db
disznózsír 1 dkg
cukor 1 teáskanál
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 dl
savanyú káposzta 30 dkg