Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pirított virsli túrós kelt tésztában

Pirított virsli túrós kelt tésztában
Pirított virsli túrós kelt tésztában
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (44)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A vendégnek mindent! felkiáltással készült egy reggel ez a recept. A füstölt virsli nagy szerelmem sajnos, és néha bizony beengedem a konyhába. Ilyenkor pedig olyan dolog készül belőle, amiben megdicsőül minden virslisége.
Gyors reggeli lehet hétvégeken, munka nem sok van vele.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

pH besorolás: közepesen savasít
Ebből a mennyiségből kb. 18-20 db lesz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a tészta hozzávalóival, az olvasztott vaj és 1 tojás kivételével. A vajat utoljára adjuk hozzá, ezzel simára gyúrjuk a tésztát. Langyos helyen megkelesztjük.
  2. Kivajazunk egy gáztepsit vagy sütőpapírral kibéleljük. A virsliket kettévágjuk, így kb. 8-10 centis darabkákat kapunk. Ezeket kevés olajon ropogósra pirítjuk.
  3. A tésztát kivesszük, még egyszer átgyúrjuk, majd téglalap alakúra nyújtjuk, kb. 1 centi vastagra. A téglalapot hosszában kettévágjuk, majd a két hosszúkás részt háromszögekre szabdaljuk, az itt látható módon.
  4. Ezekbe beletekerjük a visrliket, megkenjük a maradék 1 tojással, megszórjuk sajttal, és még 20-30 percig kelesztünk rajta egyet.
  5. Addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 45 246
elküldve: 45
receptkönyvben: 1 623
elkészítve: 67/99
Facebookon megjelent: -

szakács

P.

Mióta szakács: 2009.11.10.
171 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, húsvét, szilveszter, újév
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

virslis falatkák, túrós kelt tészta virslivel töltve, virslis kiflik

Hozzászólások (44)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

V2rider
V2rider / V2rider Fri, 2015-10-16 20:54

Szia P. !
Tegnap sütöttem meg a kifliket,hát mit mondjak! Mára nem sok maradt belőle. :-) köszi a receptet!

SütiBoci
SütiBoci Wed, 2014-01-01 18:58

Sziasztok!
"A téglalapot hosszában kettévágjuk, majd a két hosszúkás részt háromszögekre szabdaljuk, az itt látható módon." Nekünk nem működik a link :(.

Bogica
Bogica Fri, 2012-12-28 21:07

Ó te jó ég, de jól néznek ki! :-) Szilveszterre elkészítem! :-)

illesera
illesera Thu, 2012-12-27 14:39

Sziasztok !
2 evőkanál cukor nem sok egy kicsit ? Nem lesz tőle édeskés a tészta ?
Vagy ez pont így jó ?
Köszi ha segít valaki !
Üdv
Era

Gargoyle
P. / Gargoyle Sat, 2012-12-29 17:57

Szia Era!
Köszi az észrevételt, javítottam.
Most már jó!
BÚÉK!
P.

illesera
illesera Mon, 2012-12-31 13:43

Szia Eszter !
Sajna, csak most olvastam a javításodat, viszont a kifli elkészült már reggel ! :)
Azért nem tettem bele annyi cukrot , mint az eredeti receptben volt, csak amennyit az élesztő felfuttatásához általában használni szoktam !
Nagggggyon finom lett, a tésztája lágy, foszlós, isteni !
A tetejére füstölt sajtot szórtam.
Csak az a gond, hogy addig kóstolgattuk, hogy szerintem már az esti bulira csak mutatóban marad !!!:(((
Köszi ezt a jó kis receptet, repertoáromba felvéve !
BÚÉK neked is !
Era

matilda
matilda Mon, 2012-12-10 20:15

juhtúró volt csak itthon, azzal készítettük, isteni finom lett! hálás köszönet a receptért!

witch
witch / witch Wed, 2012-07-18 19:15

Kedves Eszter!
Ezer koszonet ezert a receptert! Ilyen finom tesztat meg nem ettem, pedig en is kiserletezek mindenfelevel. Vendegeknek keszitettem, mert en is szeretem oket kenyeztetni.
Eddig leveles tesztaba tekertem a virsliket, de azt gyorsan torlom a memoriambol. :)
udv:witch

Flo
Flo Thu, 2012-01-05 15:15

Nagyon finom lett, gyorsan el is fogyott! Köszönjük a receptet!

nomi75
Nomi / nomi75 Sun, 2012-01-01 20:50

Szia ! Nagy reményekkel vágtunk neki, és szuper lett !!! egy részére szezámmagot szórtunk,és az is szupi lett.
köszi a receptet, az a ritka étel amely a család minden tagjának rögtön bejött-
Noémi

jesolo
jesolo Sat, 2011-12-31 22:24

Szia Eszter!most ettunk belole hàt isteni finom èn fele rendes lisztet kevertem ossze fele teljes kiorlèsu liszttel mivel hogy sok dolgom volt igy beletettem a kenyèr kèszitogèpembe ès remekul kidolgozta megkelesztette a masszàt utàna màr csak ki kellett nyujtanom szòval koszonom nagyon neked ezt az isteni receptet ja csinàltam sajttal is egy pàr darabot kicsit kifolyt de finom sajttal is biztosan kemènyebb fajta sajtot kell beletenni az èn olasz fèrjem is csak dicsèrni tudta ezt a receptet ès BUèK mindenkinek!!!!!!!!!!!!!!

jesolo
jesolo Sat, 2011-12-31 13:38

Szia Eszter! mèg szeretnèm megkèrdezni hogy milyen nagysàgunak kell lenni a tèglalapnak mert a bloggodon nem lehet làtni koszi szèpen!

Gargoyle
P. / Gargoyle Sat, 2011-12-31 15:08

Kb. 10x10-es, de ezt úgyis látni fogod, hogy mekkora falatkákat szeretnél. :-)

vasvikk
vasvikk Sat, 2011-12-31 08:34

Szia Eszter! Azt szeretném kérdezni, h sima vagy szárított élesztőt használsz hozzá? Bár gondolom sima, ha előtte tejben futtatod... úgy tudom, h a szárítottat nem kell. Valaki segítsen légyszi! Köszönöm!

Gargoyle
P. / Gargoyle Sat, 2011-12-31 09:44

A szárítottat is kell futtatni. Persze mindig jobb a friss, én azt használok, de a szárított is működik, csak lehet, hogy picivel tovább tart, mire felfut. Csináld meg bátran azzal.

jesolo
jesolo Thu, 2011-12-29 18:17

Szia Eszter!szombaton szeretnèm megcsinàlni ezt a finomsàgot de ùgy gondoltam hogy felèt virslivel felèt sajtdarabbal toltenèm meg te mit szòlsz hozzà lehetsèges?

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2011-12-29 20:37

Nagyon jó ötlet, bátran csináld meg így! Majd írd meg, hogy sikerült vele, nagyon kiváncsi vagyok. :-)

Lillalány
Lillalány Sun, 2011-11-13 01:44

Ez a croissantszerű kifliféleség valami isteni finom!! :) A párommal együtt alkottuk meg és nagyon jól sikerült, annak ellenére, hogy kezdők vagyunk a sütögetésben :) Csudajó ízvilág, könnyű elkészítés, egyszóval tökéletes! :) Még biztos, hogy terítékre kerül nálunk. :)

Béku
Béku Wed, 2011-07-20 01:58

Szia, most sült ki. Fantasztikus:))) Köszönöm az egész család nevében:)

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 Sat, 2011-05-28 15:56

Szia Eszter!
Ma én is megcsináltam a kiflidet, finom és könnyű lett . Csak úgy eteti magát, nem lehet abbahagyni. Amibe nem jutott virsli , abba reszelt sajtot tettem úgy is finom lett. A receptet elmentettem, máskor is fogom csinálni. :-)
Köszi: Pötyi

Gargoyle
P. / Gargoyle Sat, 2011-05-28 19:20

Pötyike, de jó! Mi is nagyon szeretjük, sokszor készítem. Nagy öröm, ha Nektek is így ízlett!
Köszönöm, hogy kipróbáltad! :-)
Eszter

Zinacska
Zinacska Sun, 2011-05-01 06:00

Tegnap elkészitettem és jol sikerült finom let. izlet az egész családnak és ajálom mindenkinek.

boyar
Boyar / boyar Sat, 2011-04-09 00:17

Ezeket a szépségeket a képen nem valamelyik elit pékség kirakatából nyúltad le :) ? Annyira szépek és egyformák lettek, gyönyörű!!

Gargoyle
P. / Gargoyle Sat, 2011-04-09 19:10

Nagyon igyekeztem. Nem akárkinek készült. :-)
Köszönöm szépen!

evacska58
evacska58 Sun, 2011-04-03 07:03

Köszönöm a receptet,isteni lett.Kettőt fordultam és már el is fogyott.Kénytelen vagyok ma újra sütni, hogy én is ehessek belőle.

Gargoyle
P. / Gargoyle Sun, 2011-04-03 10:59

Hát, ez bizony nálunk is előfordul... :-)
Örülök, hogy ennyire ízlett!

Bia
Bogi :o) / Bia Sat, 2011-03-19 22:20

Ez nagyon tetszik nekem!Hát persze,erre számítottál nem?Puszi.Bogi

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Fri, 2011-03-18 14:38

Szia Eszter! Imááááádom az ilyen cuccokat! Gyönyörű a kép is, most azonnal meg tudnám enni a virslis kiflikéidet, pedig ebédeltem! Süt a szeretet a kajáidról! :-) Puszi: Gabi

1006
virsli 35 dkg
finomliszt 40 dkg
tehéntúró 25 dkg
élesztő 3 dkg
vaj 8 dkg
cukor 2 teáskanál
1 teáskanál
tej 1 dl
tojás 3 db
sajt 10 dkg