r
Nosalty Logó

Pirított virsli túrós kelt tésztában

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
P.
Pirított virsli túrós kelt tésztában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1006 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 4027 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 271 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    53.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3032.7 g
  • Cink
    167 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    517 mg
  • Vas
    130 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    569 mg
  • Nátrium
    1511 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    76 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    340 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 1006 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174.4 g

Zsír

  • Összesen
    213.8 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1066 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12130.9 g
  • Cink
    668 mg
  • Szelén
    295 mg
  • Kálcium
    2066 mg
  • Vas
    522 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    2278 mg
  • Nátrium
    6043 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    334.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    624.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1371 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    66 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    439 micro
  • Kolin:
    508 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1359 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    802 micro
Összesen 4027 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    813.6 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    405 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 271 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a tészta hozzávalóival, az olvasztott vaj és 1tojáskivételével. A vajat utoljára adjuk hozzá, ezzel simára gyúrjuk a tésztát. Langyos helyen megkelesztjük.
  2. Kivajazunk egy gáztepsit vagy sütőpapírral kibéleljük. A virsliket kettévágjuk, így kb. 8-10 centis darabkákat kapunk. Ezeket kevés olajon ropogósra pirítjuk.
  3. A tésztát kivesszük, még egyszer átgyúrjuk, majd téglalap alakúra nyújtjuk, kb. 1 centi vastagra. A téglalapot hosszában kettévágjuk, majd a két hosszúkás részt háromszögekre szabdaljuk, az itt látható módon.
  4. Ezekbe beletekerjük a visrliket, megkenjük a maradék 1 tojással, megszórjuk sajttal, és még 20-30 percig kelesztünk rajta egyet.
  5. Addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 47607
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 18.

Ajánló

pH besorolás: közepesen savasít Ebből a mennyiségből kb. 18-20 db lesz.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A vendégnek mindent! felkiáltással készült egy reggel ez a recept. A füstölt virsli nagy szerelmem sajnos, és néha bizony beengedem a konyhába. Ilyenkor pedig olyan dolog készül belőle, amiben megdicsőül minden virslisége. Gyors reggeli lehet hétvégeken, munka nem sok van vele.

Hozzászólások (24)

Törölt felhasználó

Szia Eszter! Imááááádom az ilyen cuccokat! Gyönyör? a kép is, most azonnal meg tudnám enni a virslis kiflikéidet, pedig ebédeltem! Süt a szeretet a kajáidról! :-) Puszi: Gabi

Olaszné Anci

Kedves Eszter! Nagyon guszta a kép,biztos finom is! Elmentve! Köszönöm:O-né Anci

Törölt felhasználó

Ez nagyon tetszik nekem!Hát persze,erre számítottál nem?Puszi.Bogi

nyamóka

De jó lehetett a vendégednek!:-) Istenien néz ki! Puszi: Éva

evacska58

Köszönöm a receptet,isteni lett.Kett?t fordultam és már el is fogyott.Kénytelen vagyok ma újra sütni, hogy én is ehessek bel?le.

P.

Hát, ez bizony nálunk is el?fordul... :-) Örülök, hogy ennyire ízlett!

Törölt felhasználó

Ezeket a szépségeket a képen nem valamelyik elit pékség kirakatából nyúltad le :) ? Annyira szépek és egyformák lettek, gyönyör?!!

P.

Nagyon igyekeztem. Nem akárkinek készült. :-) Köszönöm szépen!

T. Schmidt Ágnes

Ez Isteni finom lett!!! Hihetetlen jó recept, köszönöm!!!

P.

Nagyon örülök, hogy ízlett! :-)

Törölt felhasználó

Tegnap elkészitettem és jol sikerült finom let. izlet az egész családnak és ajálom mindenkinek.

P.

Zinácska, köszönöm szépen! :-)

pötyi64

Szia Eszter! Ma én is megcsináltam a kiflidet, finom és könny? lett . Csak úgy eteti magát, nem lehet abbahagyni. Amibe nem jutott virsli , abba reszelt sajtot tettem úgy is finom lett. A receptet elmentettem, máskor is fogom csinálni. :-) Köszi: Pötyi

P.

Pötyike, de jó! Mi is nagyon szeretjük, sokszor készítem. Nagy öröm, ha Nektek is így ízlett! Köszönöm, hogy kipróbáltad! :-) Eszter

Törölt felhasználó

Szia, most sült ki. Fantasztikus:))) Köszönöm az egész család nevében:)

Lillalány

Ez a croissantszer? kifliféleség valami isteni finom!! :) A párommal együtt alkottuk meg és nagyon jól sikerült, annak ellenére, hogy kezd?k vagyunk a sütögetésben :) Csudajó ízvilág, könny? elkészítés, egyszóval tökéletes! :) Még biztos, hogy terítékre kerül nálunk. :)

jesolo

Szia Eszter!szombaton szeretnèm megcsinàlni ezt a finomsàgot de ùgy gondoltam hogy felèt virslivel felèt sajtdarabbal toltenèm meg te mit szòlsz hozzà lehetsèges?

P.

Nagyon jó ötlet, bátran csináld meg így! Majd írd meg, hogy sikerült vele, nagyon kiváncsi vagyok. :-)

Törölt felhasználó

Szia Eszter! Azt szeretném kérdezni, h sima vagy szárított éleszt?t használsz hozzá? Bár gondolom sima, ha el?tte tejben futtatod... úgy tudom, h a szárítottat nem kell. Valaki segítsen légyszi! Köszönöm!

P.

A szárítottat is kell futtatni. Persze mindig jobb a friss, én azt használok, de a szárított is m?ködik, csak lehet, hogy picivel tovább tart, mire felfut. Csináld meg bátran azzal.

jesolo

Szia Eszter! mèg szeretnèm megkèrdezni hogy milyen nagysàgunak kell lenni a tèglalapnak mert a bloggodon nem lehet làtni koszi szèpen!

P.

Kb. 10x10-es, de ezt úgyis látni fogod, hogy mekkora falatkákat szeretnél. :-)

jesolo

Szia Eszter!most ettunk belole hàt isteni finom èn fele rendes lisztet kevertem ossze fele teljes kiorlèsu liszttel mivel hogy sok dolgom volt igy beletettem a kenyèr kèszitogèpembe ès remekul kidolgozta megkelesztette a masszàt utàna màr csak ki kellett nyujtanom szòval koszonom nagyon neked ezt az isteni receptet ja csinàltam sajttal is egy pàr darabot kicsit kifolyt de finom sajttal is biztosan kemènyebb fajta sajtot kell beletenni az èn olasz fèrjem is csak dicsèrni tudta ezt a receptet ès BUèK mindenkinek!!!!!!!!!!!!!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ez is egy vonzereje a thai konyhának, hogy tud nyitott...

Hogyan vált a thai gasztronómia világszinten ismertté, és hogyan hódította meg Budapestet is? Miben különbözik a kínai és más ázsiai konyháktól, és milyen ételek vannak a pad thaion túl? Ezekre a kérdésekre mind választ ad Ambrus Krisztián, a Parázs Thai Étterem ügyvezetője a 24.hu gasztronómiai podcastjában, a Filézőben.

Nosalty

További cikkek