r
Nosalty Logó

Pirított virsli túrós kelt tésztában

P.
Pirított virsli túrós kelt tésztában
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1006
Kalória
43.6g
Fehérje
83.7g
Szénhidrát
53.4g
Zsír
156.1g
Víz
266.5g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
5.9g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1006 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 4027 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 271 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    53.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3032.7 g
  • Cink
    167 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    517 mg
  • Vas
    130 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    569 mg
  • Nátrium
    1511 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    83.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    156.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    76 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    340 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 1006 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174.4 g

Zsír

  • Összesen
    213.8 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1066 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12130.9 g
  • Cink
    668 mg
  • Szelén
    295 mg
  • Kálcium
    2066 mg
  • Vas
    522 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    2278 mg
  • Nátrium
    6043 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    334.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    624.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1371 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    66 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    439 micro
  • Kolin:
    508 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1359 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    802 micro
Összesen 4027 kcal
  • 13% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    813.6 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    405 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 271 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a tészta hozzávalóival, az olvasztott vaj és 1tojáskivételével. A vajat utoljára adjuk hozzá, ezzel simára gyúrjuk a tésztát. Langyos helyen megkelesztjük.
  2. Kivajazunk egy gáztepsit vagy sütőpapírral kibéleljük. A virsliket kettévágjuk, így kb. 8-10 centis darabkákat kapunk. Ezeket kevés olajon ropogósra pirítjuk.
  3. A tésztát kivesszük, még egyszer átgyúrjuk, majd téglalap alakúra nyújtjuk, kb. 1 centi vastagra. A téglalapot hosszában kettévágjuk, majd a két hosszúkás részt háromszögekre szabdaljuk, az itt látható módon.
  4. Ezekbe beletekerjük a visrliket, megkenjük a maradék 1 tojással, megszórjuk sajttal, és még 20-30 percig kelesztünk rajta egyet.
  5. Addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A vendégnek mindent! felkiáltással készült egy reggel ez a recept. A füstölt virsli nagy szerelmem sajnos, és néha bizony beengedem a konyhába. Ilyenkor pedig olyan dolog készül belőle, amiben megdicsőül minden virslisége. Gyors reggeli lehet hétvégeken, munka nem sok van vele.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek