Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sváb kanálfánk

Sváb kanálfánk
Sváb kanálfánk
20 perc / előkészület: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Számomra a legkedvesebb pékség receptes kiadványában találtam ezt a szuper fánk receptet, amit a héten még bőségesen időszerű megsütni, hiszen még csak tegnap volt farsang! Jó étvágyat hozzá, remélem nektek is ízlik majd! :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, a cukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a tojást és annyi tejet, hogy sűrű galuskatésztát kapjunk.
  2. Két kanál segítségével bő olajba vagy zsírba szaggatjuk, ha a fánk egyik fele pirosra sült megfordítjuk, és a másikat is pirosra sütjük. Ügyeljünk rá, hogy a zsiradék ne legyen túl forró, mert a fánkok megéghetnek kívülről, belül pedig nyersek maradhatnak.
  3. Sütés után felitatjuk róluk a zsiradékot, lekvárral és/vagy porcukorral kínáljuk.
  • költség: 170 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 75 168
elküldve: 31
receptkönyvben: 991
elkészítve: 58/58
Facebookon megjelent: 2

szakács

Vettisu

Mióta szakács: 2014.03.05.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fánk, farsang, sváb fánk, kelesztés nélküli fánk

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lilibe
lilibe Mon, 2017-01-30 17:58

élesztővel készítettük mindig, mi sem szeretjük a szódabikarbónás dolgokat, rossz ízt ad..... ennyi liszthez 2,5 dkg élesztő elég

dioevi
dioevi Thu, 2018-01-25 20:11

....és akkor ,ha az élesztő felfutott , még keleszted v a tésztát ?

marti48
Marti48 / marti48 Sun, 2015-02-15 15:36

Nagyon egyszerü valoban, de nekem egy kicsit fádnak tünik... Talan egy kis reszelt citromhej, vanilias cukor feldobná... Sütöporral nem alkalmasabb az elkeszitese?
Köszönettel eltettem, ki is probalom, a fenti adalekokkal.

Kellemes farsangi hetveget!
Marti

Vettisu
Vettisu / Vettisu Mon, 2015-08-24 12:28

Kedves Marti!

Elnézést kérek a fél éves késésért a válasszal. Sajnos nem tudom megmondani, hogy sütőporral mennyire működik. Viszont az Ön által felsorolt plusz hozzávalókkal biztosan egyedibb ízvilágú lesz a fánk. Jövőre kipróbálom.
Remélem, hogy az elkészített fánk elnyerte a tetszését!

Üdv.:
Vettisu

Vettisu
Vettisu / Vettisu Sun, 2015-01-11 22:26

Kedves nyul21, anna1957, lasvegas7, huzsi, NoSalty csapat és mindenki, aki megnézte, megsütötte, megvariálta, receptkönyvbe mentette, egyszóval érdeklődött a receptem iránt! Köszönöm nektek! :) Boldog vagyok :)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2015-01-11 02:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.01.10. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

huzsi
huzsi / huzsi Mon, 2014-07-21 11:28

köszi a receptet, nagyon hamar kész és finom is...én aludttejből készítettem mert az volt itthon, a fél adag el is fogyott, ma megismétlem, mellé házi sárgabarack lekvár... mennyei :)

lasvegas7
lasvegas7 Sat, 2014-04-05 15:08

Gyors kész van,kevés alapanyag is elég,és finom is. Nem igazán lehet elrontani,könnyű recept. Én feléből csináltam,mert egyedül vagyok,így is 28db lett belőle. fincsi házi lekvárral. :)

nyul21
nyul21 Wed, 2014-04-02 08:07

Fél evőkanállal,annyit írt a recept.Az új adagba csak a felét tettem és így már nagyon nagyon fini lett!:)

Vettisu
Vettisu / Vettisu Wed, 2014-04-02 20:17

Örülök, hogy megoldódott a probléma :) Nálunk bár senki sem panaszkodott a fél evőkanál szódabikarbóna mennyiségére, de ahány ház, annyi ízlés! Nagyon örülök, hogy ízlett a fánk, remélem máskor is megsütitek! :)

anna1957
anna1957 Tue, 2014-04-01 19:31

Mièrt,te mennyi szòdabikarbònàt tettèl fèl evokanàl helyett?

nyul21
nyul21 Tue, 2014-04-01 18:17

Ma megcsináltam,de sajnos a sok szódabikarbóna miatt ehetetlen lett.Nagyon keserű.Legközelebb nem teszek bele ennyit,mert fini lett volna.:)

552
finomliszt 50 dkg
szódabikarbóna 0.5 ek
tojás 1 db
cukor 1 ek
1 tk
tej 5 dl