Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepertős pogácsa

Tepertős pogácsa
Tepertős pogácsa
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (113)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tepertős pogácsa egyszerű, gyors változata. Az unokatestvéremtől tanultam. (A bonyolultabb, időigényesebb verzió a hajtogatós.)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet elkeverjük a sóval, elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk az élesztős tejet, a darált tepertőt, a tojás sárgáját és a tejfölt. Jól összedolgozzuk.
  3. Langyos helyen 1 órán át kelesztjük a tésztát.
  4. Lisztezett felületen 2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, bevagdossuk a tetejét és kiszaggatjuk a pogácsákat.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, megkenjük a tetejüket tojással.
  6. 220 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. (Egy gáztepsinyi pogácsa lesz belőle.)
  • költség: 515 Ft
  • elkészítettem: 22 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 173
össznézettség: 560 858
elküldve: 143
receptkönyvben: 3 516
elkészítve: 195/276
Facebookon megjelent: 1

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, szilveszter
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: pogácsa
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

Töpörtyűs pogácsa, pogácsa tepertővel, pogácsa töpörtyűvel

Hozzászólások (113)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

meddien
meddien Fri, 2018-03-16 17:27

Isteni finom lett!!!! Hajtogattam rajta egy párat :) Nekem egy kicsit sótlan, de én sósabban is eszek, mint mások. A tetejére frissen őröltem fekete borsot is. Egy tuti, az 5 tagú családomnak 4x-eres mennyiséget kell sütni belőle :D

vidazsu
vidazsu Wed, 2017-02-08 14:46

Nagyon könnyű a készítése,ennek ellenére nagyon jó lesz a tésztája,nagyon finom lett ez a pogácsa..én többet nem is készítek másmilyen tepertőset,csak ilyet!! Köszönöm a receptet!!Zsu

gyardel
gyardel Tue, 2016-11-29 22:18

Köszi a receptet ! Dupla adagot sütöttem, szerencsére, mert már elsőre nagyon finom
lett. Én 200 fokon légkeveréssel csináltam. Szuper !

doika
Dora Herrmann / doika Sat, 2016-11-12 22:57

2,5dkg élesztő?? ez elirás? mert egy csomag élesztő 5g-os ....megcsináltuk 1 csomag élesztővel de semmit nem kelt a tészta :(

Muci
Muci / Muci Thu, 2016-11-17 20:35

Kedves dolka !
Meg kell nyugtassalak , hogy a receptben az élesztő mennyisége nem elírás. Valószínűleg elkerülte a figyelmed, hogy a receptben friss élesztőről van szó amiből egy csomag 5 dkg , a pogácsához fél csomag kellett. Te biztos szárított élesztőt használtál és ,hogy miért nem kelt meg a tésztád nem tudom.
Üdv. : Muci

pipőke
pipőke / pipőke Thu, 2016-03-24 23:07

Nagyon finom lett, köszönöm a receptet :)
annyit változtattam, hogy kelesztés után kentem rá a tepertő krémet, és kétszer meghajtogattam, pihentettem a tésztát sütés előtt.

horvatherika
horvatherika Tue, 2016-01-05 20:44

Ez a legjobb töpispogi recept a világon! Nem keresgélek tovább, zseniális, nagyon finom lett! Köszönöm!

iggi
iggi Sun, 2014-12-14 21:23

Isteni pogacsa,mar nehanyszor keszitettem,de mindig dupla adagot!

remonyo
remonyo Sun, 2014-04-20 07:05

Szia, tegnap megsütöttem és még ma is puha, fincsi! Nagyon jó recept! Én meg is hajtogattam a tésztát, mert úgy szeretem. Köszi a receptet! Szia!

Edittee
Edittee Mon, 2014-02-17 18:32

Én is most készítettem el ( most növekszik :D ) dupláztam az adagot, de nekem nem volt szükségem 2 dl tejre, max. egyre, pedig fél kg lisztből készítettem....nagyon várom már, hogy teljen le az 1 óra :) köszönöm az ötlet!

Maffci
Maffci / Maffci Thu, 2014-02-13 18:31

Életem első töpörtyűs pogácsája, nagyon finom lett, mindenkinek nagyon ízlett.
Köszönöm a receptet! :)

kitchengourmet
kitchengourmet Thu, 2014-01-09 01:35

Egyszerű,gyors és igen finom!Sokszor elkészítettem és mindig sikert aratott.
Köszi a recepetet!

alice34
alice34 Fri, 2013-08-09 16:34

en nekem nem sikerult olyan rosz lett a tesztaja lapos lett az egesz pogacsa is ... ugy hogy nekem nem jott be, pedig mindent ugy csinaltam ahogy le lett irva

iggi
iggi Sun, 2013-05-19 22:29

Nagyon fincsi lett,es tok egyszeru,a hajtogatas miatt evekig nem sutottem pogit

bmbe
Bejja / bmbe Fri, 2013-02-22 14:22

Tegnap megsütöttem, a hozzászólókban bízva, egyből dupla adagot és a csülökpörkölt után elfogyott. Így ma is kellett egy dupla adagnyit sütnöm. :-) Ebbe már tettem borsot.
Tényleg nagyon egyszerű és könnyű a tésztája. Igaz, nem leveles, de attól még isteni!
(nem lehetne a receptbe beleírni, hogy "bors - opcionálisan" ? )

mollika
mollika Fri, 2013-02-01 18:36

Nagyon finom!!! Köszönöm Muci, nem is tudtam hogy tudok tepertős pogácsát csinálni,azt meg pláne nem,hogy szeretem az ízét:) Imádtam! Legközelebb vajat nem teszek bele,szerintem elég zsíros a tepertő,ja és tuti,hogy dupla adagot csinálok. Egyébként nem daráltam,hanem merülő mixerrel krémet csináltam a tepertőből,tökéletes lett. Ja és pici kb. 2 centi átmérőjű pogiszaggatót használtam. Az egész család oda volt érte.

sziszi1978
sziszi1978 Fri, 2013-01-11 15:16

Sajnos nem tudtam venni tepertőt, így vöröshagymás tepertőkrémmel (Penny) csináltam, ízre nem lett az igazi, kicsit mű. Ha ezt leszámítjuk, akkor tökéletesen sikerült, másnapra sem száradt ki!

zuzu888
zuzu888 Sat, 2012-12-29 15:46

Kedves Muci! Nagyon köszönöm a receptet, most próbáltam ki, ISTENI!!!! Ez volt az első tepertős pogácsám és kimondhatatlanul finom, nem fogok több töpörtyűs pogácsa recepttel kísérletezni, felesleges:). Eldugtam magam elől, mert holnap a férjemnek nem marad:)))) Nem kérdés, hogy ebből lesz a szilveszteri töpörtyűs pogácsa, de persze, dupla adagból!!!!:))))

Muci
Muci / Muci Sat, 2012-12-29 18:26

Kedves "zuzu888 " !
Nagyon örülök, hogy jól sikerült és nagyon finomnak találtad. Vidám szilveszterezést és boldog új évet kívánok.
Muci

Ancsa25
Ancsa25 Tue, 2012-12-04 15:22

Szia!
Ma megsütöttem a pogit. Nagyon finom lett! Köszönöm a receptet! :)

Trixi63
Trixi63 Tue, 2012-11-27 18:03

Kedves Muci!
Azt szeretném kérdezni, hogy ezt a tésztát lehet úgy is csinálni,hogy hajtogatom? És ha igen hányszor? Tudom,hogy így egyszerűbb, de szeretném ha szép leveles lenne.Nagyon tetszik a recept,ezért szeretném a Te pogidat megsütni. :)
Köszönettel: Trixi

Muci
Muci / Muci Tue, 2012-11-27 20:52

Kedves Trixi !
Ha van időd és hajtogatni akarod, azzal biztos, hogy nem rontod el. Amikor a tésztát hajtogatjuk, általában háromszor szoktuk hajtogatások közt 20 perc szünetet tartva.
Üdv.: Muci

49pirike
49pirike Mon, 2012-09-17 16:59

Kedves Muci!! Tegnap meg sütöttem a pogácsát nagyon finom lett, köszönöm a receptet. Szép estét. Üdv:Pirike.

finis
finis / finis Thu, 2012-09-06 16:21

Soha többet nem veszek boltban,nagyon finom.én beledobáltam mindent a kenyérgépbe az meg is kelesztette.nagyon de nagyon finom lett!!ja és ez volt az első tepertős pogim(jobb lett mint anyué).a párom ki-be járkál mert kint szerel és bejön pogiért :)))nagyon köszönöm!!!(borsot tettem még bele mert mi így szeretjük)

jamila
jamila Sat, 2012-08-25 19:41

Sziasztok :) Ma én is megsütöttem és tényleg nagyon finom lett. Bár a 220 fokos sütési idő nekem kicsit magas volt főleg a 25 perchez, mert ha bent marad addig a sütőben, akkor szénné ég - legalábbis nálam. 15 perc sütés után a külseje igen kemény lett, a belseje meg éppen hogy jó.
Aztán variáltam egy kicsit. Én a sajtos pogit mindig 150 fokon sütöm 25 percig, így most (lévén ez nem sajtos) 160 fokon sütöttem meg kb 30 perc alatt. Így viszont kifejezetten finom lett és az állaga is olyan, amilyennek egy pogácsának lennie kell...
Köszönöm, hogy kipróbálhattam.
Egyébként nektek tényleg jó lett 220 fokon????? Mostmár tényleg érdekelne, mert én úgy tudtam, hogy pont az a lényeg, hogy lassabban süljön meg, és ne hirtelen... rosszul gondolom????

zafirov
zafirov Sun, 2012-07-22 15:52

Hááááát ma ismét ez sült. Ma is valami isteni lett. A gond az, hogy eddig elég volt a dupla adag, de ma közölte velem a család, hogy talán ezt is meg kellene duplázni :-)) Nagyon köszi még egyszer.

zafirov
zafirov Mon, 2012-07-02 20:44

Csatlakozom azok táborához akik szintén elkészítették. Tényleg szerencse, hogy dupla adaggal indítottam, már csak azért is mert pont 30 dkg töpi krémem volt. Nem bántam meg tényleg nagyon, nagyon fincsi. Azért is tetszik a recept, mert nem kell bele zsír és így is szupi. A férjem szerint dobjam ki az eddigi töpis recepteket és csak ezt hagyjam meg:-)) Köszike érte §-:))

szollgyi
szollgyi Wed, 2012-04-04 10:01

Kedves Muci!
Utoljára gyerekkoromban ettem ilyen fini pogácsát, azóta is kerestem a receptjét :) Köszönöm!!!

ruzsi3
ruzsi3 Sat, 2012-03-31 13:37

Ez egy FANTASZTIKUS recept könnyű, gyors, finom, nagyon ajánlom mindenkinek.
DEEEEEEEE ez az adag nagyon nagyon kevés eleve dupla adaggal sütöttem de még ez se sok, vendégségbe minimum tripla adag ami kell ez csak jótanács , vajat kihagytam egy kanál zsírt tettem bele tényleg nagyon finom :)
KÖSZÖNÖM SZÉPEN A RECEPTET :)

Muci
Muci / Muci Sun, 2012-04-01 15:33

Szia " ruzsi3 "
Nagyon szívesen. Örülök, hogy finomnak találtad. A mennyiségre vonatkozó megjegyzéseddel egyetértek, én is dupla adagot szoktam készíteni, csak az eredeti receptem ezekkel a mennyiségekkel szerepelt, azért tettem így közzé.
Üdv.: Muci

Pezo
pezo / Pezo Fri, 2012-03-09 09:18

Kedves Muci!
Tegnap megsütöttem a pogit, nagyon finom még ma is! A kelesztőtálba tettem a kész pogikat, mikor kihűltek, légmentesen lezártam, így esélye sem volt kiszáradni. Nem sokszor próbálkoztam a tepertős pogácsával, mert nagyon macerásnak tartottam eddig minden receptet, és a sikerélmény mindig elmaradt. Egyszerű, gyors és nagyon finom a recepted!
Üdv.: pezo / Gyöngyi

Muci
Muci / Muci Sat, 2012-03-10 16:34

Kedves Gyöngyi !
Örülök, hogy rátaláltál erre a receptre és finom lett a pogácsád.
Üdv.: Muci

Lucaaa
Lucaaa Thu, 2012-03-01 16:36

Ez nagyon-nagyon finom! Még jó, h dupla adagot csináltam! Teljesen olyan mint a hajtogatott.
Köszi, köszi :)
Üdv: Luca

Muci
Muci / Muci Fri, 2012-02-24 18:10

Minden kedves hozzászólónak köszönöm a kedvező visszajelzést.
Muci

Huncutka1980
Ada / Huncutka1980 Sun, 2012-02-12 13:42

Megsütöttem, mind megettük :) Dupla adagot csináltam vöröshagymás tepertőkrémmel - és naggyon finom lett :) életem első tepertős pogija! jó recept köszi érte :)

Bamboza
Bamboza Sat, 2012-02-11 19:21

Mi mindaddig, amíg meg nem csináltam ezt a receptet, azt hittük, hogy nem szeretjük a tepertős pogácsát.. Azt hiszem, nagyon pozitívan csalódtunk benne! :) Egy sem élt pár óránál többet! Köszönjük a receptet!

Serzsu
Serzsu Sat, 2012-02-11 16:27

Köszönöm a receptet. Nagyon kapós lett a családomnak még a dupla adag is kevés lett.:)

akela
akela Fri, 2012-01-20 06:27

Pompás a recept, csak ajánlani tudom. Háromszor készítettem el, dupla adagban.

410
tepertő 15 dkg
finomliszt 25 dkg
vaj 2 dkg
friss élesztő 2.5 dkg
tej 1 dl
cukor 1 teáskanál
tojássárgája 1 db
tejföl 1 ek
1.5 tk
tojás 1 db