r
Nosalty Logó

Nagymama csörögefánkja

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Nagymama csörögefánkja
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 43% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 831 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 43% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 3318 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 43% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 487 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    67.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 831 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.8 g

Zsír

  • Összesen
    271.4 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    96 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1059.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    504 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    106 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    447 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    766 micro
Összesen 3318 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 487 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat egy mélyebb tálba ütjük, és szórunk rá egy csipet sót.
  2. Mellészórjuk a lisztet, és hozzátesszük a tejet, valamint a rumot és a cukrot.
  3. Jó tíz perces munkával hólyagosra gyúrjuk a tésztát. Ha ragadna, lisztet, ha kemény lenne, kis tejet teszünk hozzá.
  4. Ha kész, lisztezett deszkára borítjuk, és letakarjuk.Magára hagyjuk jó 30 percre.
  5. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd derelyevágóval rombuszokat vágunk belőle. A rombuszok közepét egy vagy két helyen bemetszük.
  6. Forró olajba tesszük, úgy, hogy az a fele, ami a deszkán volt a nyújtáskor, felülre kerüljön.
  7. Pár percig hagyjuk, mejd megforgatjuk, és a másik oldalát is aranybarnára sütjük.
  8. Még forrón megszórjuk porcukorral, és azonnal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1707
  • Tegnapi nézettség: 48
  • 7 napos nézettség: 667
  • Össznézettség: 497044
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 20.

Ajánló

Porcukor mindenképp, lekvár csak ha jól esik!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A csörögefánk készítését is nagymamámtól tanultam. Annak idején egyszer komoly nézeteltérésünk támadt abból, hogy ő fánkot ígért nekem - én meg egy ötéves empirikus gasztrotapasztalataival szalagos fánkra gondoltam, és amikor helyette csörögét kaptam - na akkor nagyon állt a bál. Annyira, hogy évekig nem voltam hajlandó csörögét enni. Aztán mikor egyeszer végre rászántam magam, rájöttem, hogy milyen finom is a forgácsfánk.  Bár szívem mélyén most is a klasszkus farsangi fánkhoz húzok, szezonban egyszer nekiállok az "ősellenségnek" is.  

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek