r
Nosalty Logó

Almás fánk sütőben sülve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Almás fánk sütőben sülve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 624 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2490 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 213 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 624 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.6 g

Zsír

  • Összesen
    60.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1558.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    744 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    421.7 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    481.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    508 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    355 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    666 micro
Összesen 2490 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 213 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos tejhez egy kis cukrot adva az élesztőt felfuttatjuk rajta.
  2. A megkelt élesztős tejhez adjuk az összes többi anyagot, és rugalmas tésztát gyúrunk belőle, legvégére hagyva a lereszelt almát. Langyos helyen 3/4 - 1 órát kelesztjük, majd kinyújtjuk ujjnyi vastagra.
  3. Ujjnyi vastag csíkokat vágunk a tésztából, és feltekerjük csigaformára.
  4. Sütöpapírral bélelt tepsibe tesszük egymástól távol, mert még nőni fognak.
  5. Tetejüket olajspray-vel óvatosan lespricceljük, és előmelegített sütőben megsütjük.
  6. Fahéjas porcukorral szórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 325
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 24359
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 04.

Receptkategóriák

Almás fánk sütőben sülve
Évi néni 1830 recept

Olyan fánkot szerettem volna, amiben még kevesebb az olaj, mint általában, bár nem szokott ezzel problámám lenni, ha fánkot sütök, az nem lesz túl olajos. Olvastam erre-arra, hogy sütőben is jó a fánk, és ez így  van. Ráadásul nem szárad ki jobban, attól, hogy sütőben sült. Igaz, nem is volt ideje. Legközelebb nagyobb adagot készítek. Ebből az adagból 28 db lett.

Hozzászólások (2)

OsztriGa

Kedves Évi Néni! Tegnap gyorsan meg is sütöttem, de nekem volt egy-két gondom vele: valahogy az alma belereszelése után (pedig kicsavartam, bár a leírásban nem szerepel) nagyon lágy lett a tészta. Így aztán, ahhoz, hogy nyújtani tudjam még kellett hozzáadnom lisztet, nem is keveset. És végül azt hiszem kicsit túlsütöttem, mert elég kemény lett. Kb. 5 db. külön került a süt?be, és azok sokkal jobbak lettek. Innen gondolom, hogy azok talán kevesebb ideig sültek. A másik, hogy talán kellene bele tenni egy csipet sót. Azt hiszem még egy próbát tenni fogok. Mert alapvet?en jó az elképzelés. Üdv.: T.

Évi néni

Kedves Osztriga! Azt elfelejtettem írni, hogy én golden almából sütötte és nem csavartam ki. Valóban ellágyult, kicsit macerás volt feltekerni. Enyhén lisztezett deszkán nyújtottam, de más extra liszt nem kellett hozzá. Én mondjuk mindent h?légkeverésen sütök, ami szárít egy kicsit. Lehet, hogy az is számít. Remélem a következ? adag jól fog sikerülni. Üdv: Évi néni

Törölt felhasználó

Nagyon finom ez a tészta, de tényleg kicsit folyós az almával...:( Én személy szerint nem akartam még több lisztet adni hozzá miután megkelt(hogy formázható tésztát kapjak), úgyhogy vajas-lisztes muffin formákba töltöttem a tésztát. Nagyon finom lett!:) Azt nem tudtam, hogy meddig kel sütni, úgyhogy 10 percet kisebb, majd 10 percet közepes lángon sütöttem. Köszönjük szépen a finom perceket!:) Üdv.: SütiManó :)

Évi néni

Nagyon jó ötlet, köszönöm. Megtaláltad a legjobb megoldást. Szuper. Üdv: Évi néni

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek