Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás fánk sütőben sülve

Almás fánk sütőben sülve
Almás fánk sütőben sülve
75 perc / előkészület: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olyan fánkot szerettem volna, amiben még kevesebb az olaj, mint általában, bár nem szokott ezzel problámám lenni, ha fánkot sütök, az nem lesz túl olajos. Olvastam erre-arra, hogy sütőben is jó a fánk, és ez így  van. Ráadásul nem szárad ki jobban, attól, hogy sütőben sült. Igaz, nem is volt ideje. Legközelebb nagyobb adagot készítek. Ebből az adagból 28 db lett.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejhez egy kis cukrot adva az élesztőt felfuttatjuk rajta.
  2. A megkelt élesztős tejhez adjuk az összes többi anyagot, és rugalmas tésztát gyúrunk belőle, legvégére hagyva a lereszelt almát. Langyos helyen 3/4 - 1 órát kelesztjük, majd kinyújtjuk ujjnyi vastagra.
  3. Ujjnyi vastag csíkokat vágunk a tésztából, és feltekerjük csigaformára.
  4. Sütöpapírral bélelt tepsibe tesszük egymástól távol, mert még nőni fognak.
  5. Tetejüket olajspray-vel óvatosan lespricceljük, és előmelegített sütőben megsütjük.
  6. Fahéjas porcukorral szórva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 20 275
elküldve: 6
receptkönyvben: 449
elkészítve: 9/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás fánk, sütőben sült fánk, minifánkok sütőben

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

SütiManó
SütiManó Sun, 2012-02-19 22:15

Nagyon finom ez a tészta, de tényleg kicsit folyós az almával...:(
Én személy szerint nem akartam még több lisztet adni hozzá miután megkelt(hogy formázható tésztát kapjak), úgyhogy vajas-lisztes muffin formákba töltöttem a tésztát. Nagyon finom lett!:) Azt nem tudtam, hogy meddig kel sütni, úgyhogy 10 percet kisebb, majd 10 percet közepes lángon sütöttem.
Köszönjük szépen a finom perceket!:)

Üdv.: SütiManó :)

osztriga
OsztriGa / osztriga Sun, 2012-02-05 18:51

Kedves Évi Néni!
Tegnap gyorsan meg is sütöttem, de nekem volt egy-két gondom vele: valahogy az alma belereszelése után (pedig kicsavartam, bár a leírásban nem szerepel) nagyon lágy lett a tészta. Így aztán, ahhoz, hogy nyújtani tudjam még kellett hozzáadnom lisztet, nem is keveset.
És végül azt hiszem kicsit túlsütöttem, mert elég kemény lett. Kb. 5 db. külön került a sütőbe, és azok sokkal jobbak lettek. Innen gondolom, hogy azok talán kevesebb ideig sültek.
A másik, hogy talán kellene bele tenni egy csipet sót.
Azt hiszem még egy próbát tenni fogok. Mert alapvetően jó az elképzelés.
Üdv.:
T.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2012-02-05 20:24

Kedves Osztriga!
Azt elfelejtettem írni, hogy én golden almából sütötte és nem csavartam ki. Valóban ellágyult, kicsit macerás volt feltekerni. Enyhén lisztezett deszkán nyújtottam, de más extra liszt nem kellett hozzá. Én mondjuk mindent hőlégkeverésen sütök, ami szárít egy kicsit. Lehet, hogy az is számít. Remélem a következő adag jól fog sikerülni. Üdv: Évi néni

624
finomliszt 40 dkg
élesztő 2 dkg
tej 1 dl
tojás 2 db
cukor 2 ek
vaj 5 dkg
rum 1 ek
fahéj 1 tk
citromhéj 1 db
citromlé 1 fél citromból nyert
levendulaszirup 2 ek
alma 2 közepes db
napraforgó olaj 1 teáskanál
porcukor 2 ek
fahéj 0 ízlés szerint