Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Falusi kocsonya füllel és csülökkel

Falusi kocsonya füllel és csülökkel
Falusi kocsonya füllel és csülökkel
315 perc / előkészület: 15 perc főzés: 300 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szakács vagyok, de nálunk az anyós főzi a kocsonyát, ebben a sportágban övé a győzelmi babér.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Készítsünk elő egy nagyobb fazekat. Tegyük bele a megtisztított, megmosott húsrészeinket, és öntsük fel hideg vízzel úgy, hogy a víz 4 ujjnyira ellepje.
  2. A vöröshagymát héjastól mossuk meg, vágjuk ketté, és a vágás mentén egy serpenyőben zsiradék nélkül pirítsuk sötétre. A megmosott 1,5 fej fokhagymával együtt tegyük a fazékba. Lassú tűzön kezdjük el főzni.
  3. A forráspont elérésekor habozzuk le, dobjuk bele tetszőleges mennyiségű fűszereinket, és nagyon lassú tűzön, fedő alatt 5-6 óráig főzzük addig, amíg a hús a csontról teljesen le nem válik.
  4. Főzés után szedjük le a tetején összegyűlt zsiradékot, és tegyük bele a lébe a maradék megtisztított, pürésített fokhagymát. Hagyjuk pár percig állni, hogy átvegye a fokhagyma aromáját, és szűrjük le a levet a húsról.
  5. Távolítsuk el a csontokat a húsról, és mély leveses tányérokba osszuk el tetszés szerint a bőrt, húst, stb., majd öntsük rá a kocsonyalevet.
  6. Télen egyszerűen egy asztalon hideg helységben, nyáron kihűlés után hűtőben hagyjuk dermedni.
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 58 769
elküldve: 7
receptkönyvben: 219
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Barny

Mióta szakács: 2013.01.19.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, ebéd, vacsora
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, újév
nehézség: könnyű
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

sertéskocsonya, kocsonya, házi kocsonya

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fekete kökörcsin
Fekete kökörcsin Fri, 2016-01-01 17:49

Nagyjából hasonlóan készítem a kocsonyát, de fűszerként csak só, egész bors van benne. Nem pirítom meg az 1 db. vöröshagymát és a 20-25 cikk fokhagymát sem pürésítem, csak hozzádobom mindkettőt. Bőrkét nem teszek bele. Úgy zsírtalanítom, hogy 2, 2 és fél óra főzés után este kiteszem lefedve a teraszra és másnap reggel evőkanállal könnyen le lehet szedni a zsírját, melyet fokhagymát kívánó ételekhez később felhasználok). Ezután langyosra melegítem és kézzel gondosan kicsontozom, közben kiporciózom (többnyire lefedhető, szállítható műanyag tálkákba, mivel karácsonyi ajándék tárgyát képezi). Az áttetszhetőség, a rezegés titkát örülnék, ha valaki megosztaná, nem tudom, mi a titka. Ettől eltekintve "mások által mondva" a kocsonyám nagyon finom!

firstlady
firstlady Fri, 2016-01-01 09:53

Attól "falusi", hogy ujjnyi vastagon áll rajta a zsír? Az ember gyomorrontást kap, ha ránéz. Az elnevezés azt sugallja, hogy a falusiak egészségtelen, nehéz ételeket esznek, ami egész biztosan nincs így. A kocsonya esetében még arra se lehet hivatkozni, hogy egész nap kaszálnak a mezőn. Azt a címet kellett volna adni a receptnek, hogy "Kocsonya Barny módra", és akkor elfogadom, hogy ahány ház, annyi szokás.

berika06
berika06 Sat, 2015-12-05 00:47

Köményt és ételízesítőt? Minek? Melyik faluban főzik így?

idppp
idppp Fri, 2015-12-04 19:45

Az ételízesítőtől és a pürésített fokhagymától zavaros lesz! A hozzávalókat csak a hab leszedése után tesszük az ételbe! Ha a képen látható kocsonya az eredmény, akkor nagy baj van, mert nem kristálytiszta, átlátszó, mint egy kocsonyának lennie kell és gusztustalanul zsíros!

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-02-05 23:45

Szia Barna, mit nem adnék egy tányér ilyen jó kis kocsonyáért!!! Guszta nagyon, udv, Torma :)

barna39
Barny / barna39 Wed, 2013-02-06 21:37

Néha én is így vagyok ezzel de most főzött anyám is meg az anyós is úgy hogy elégvolt ! Üdvözlettel Barnabás !

666
sertésköröm 1.5 kg
sertéscsülök 80 dkg
sertésbőrke 50 dkg
sertésfül 50 dkg
vöröshagyma 150 g
fokhagyma 2 fej
bors 0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint
cseresznyepaprika 2 közepes db
ételízesítő 2 teáskanál
0 ízlés szerint