Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zúzapörkölt vargányával

Zúzapörkölt vargányával
Zúzapörkölt vargányával
70 perc / előkészület: 15 perc főzés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Találtam a mélyhűtőben egy tasak lefagyasztott vargánya gombát. Gondoltam, kacsazúzával kiegészítve elég lesz a családnak ebédre.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tarhonyával tálaljuk, és savanyúságot kínáljunk mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zúzát (csirke, kacsa vagy pulyka) megtisztítjuk, feldaraboljuk.
  2. A füstölt szalonna kiolvasztott zsírján megdinszteljük a felkockázott vöröshagymát, paprikát és az áttört fokhagymát, majd megszórjuk pirospaprikával.
  3. Beletesszük a zúzát és a felaprított paradicsomot. Fűszerezzük kakukkfűvel, babérlevéllel, frissen őrölt borssal, mustárral, a kés lapjával szétnyomott borókabogyóval és ízlés szerint sózzuk meg.
  4. Öntsük bele a bort, és a zúza puhulásáig fedő alatt főzzük. Az elfőtt levet vízzel pótoljuk.
  5. Ha a zúza megpuhult, hozzáadjuk a feldarabolt vargányát, és tovább főzzük. Ha a gomba sok levet ereszt, addig főzzük, amíg megfelelő sűrűségű lesz a szaftja.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 664
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vargánya gombás zúzapörkölt, vörösboros zúzapörkölt gombával, zúzapörkölt vargányával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

305
zúza 50 dkg
vargánya gomba 50 dkg
füstölt szalonna 5 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 3 gerezd
paprika 2 közepes db
paradicsom 2 közepes db
fűszerpaprika 1 teáskanál
kakukkfű 1 teáskanál
babérlevél 2 db
borókabogyó 6 db
vörösbor 2 dl
mustár 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 2 dl