r
Nosalty Logó

Zúzapörkölt tejfölösen sajtos őszibarackkal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zúzapörkölt tejfölösen sajtos őszibarackkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 452 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1812 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    353 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    938.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    123 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 452 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.5 g

Zsír

  • Összesen
    86.5 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1412 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3754.5 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    953 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    1451 mg
  • Nátrium
    943 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.2 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1484.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    713 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    590 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1253 micro
  • β-crypt
    492 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    676 micro
Összesen 1812 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 96 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zúzákat negyedeljük, és jól átmossuk.
  2. Kevés olívaolajon a kockára aprított vöröshagymát üvegesre pároljuk.
  3. Majd hozzáadjuk a zúzát, és felöntjük 2 dl vízzel, sózzuk. Kb. 20 percig főzzük fedő alatt közepes lángon.
  4. Beletörjük a fokhagymát.
  5. A tejfölt és a lisztet egy kevés tejjel összekeverjük, majd a zúzára öntjük. Ha nagyon besűrüsödne, kevés tejjel lehet higítani.
  6. Fűszerezzük oregánóval, őrölt bazsalikommal, utána sózzuk, és még 10 percig főzzük.
  7. Az őszibarackokat forró vízbe mártjuk, és a héjától megszabadítjuk, majd negyedeljük.
  8. Teflonserpenyőben mindegyik oldalukat egy kicsit lepirítjuk, tetjükre kis reszelt sajt halmocskákat teszünk, megvárjuk, míg a melegtől ráolvad, és tálalhatjuk.
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7528
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 11.

Ajánló

Az őszibarackokat a zúzapöri tetejére téve tálalhatjuk. Teflonserpenyőben olívaolajon pirított, kockára vágott burgonyával tálalhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az őszibarack nemcsak a gyümölcsök királynője, de egy sós étel megfelelő koronája is lehet, és ha a koronára még egy kis olvasztott sajt is kerül, az biztos, hogy repetát kérnek majd belőle. A zúzát lehet mediterrán zöldfűszerekkel és tejfölös habarással is elkészíteni, nem kell mindig a hagyományos paprikás pörköltre gondolni. Egy laza könnyű ételt fogunk kapni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek