Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zúzapörkölt 4. - tarhonyával

Zúzapörkölt 4. - tarhonyával
Zúzapörkölt 4. - tarhonyával
200 perc / előkészület: 20 perc főzés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rengeteget főzünk bográcsban, és egy idő után már meguntuk a pörkölteket, és akkor találtam ki, hogy mi lenne ha ilyet csinálnék, mert így tésztával tudjuk enni.
Ugyanígy csinálok sertéspörköltet is, csak gerslivel párolom össze.
Laktató és kiadós, ha meg beesik hozzánk valaki, akkor meg csak egy kicsit több tarhonyát teszek bele, és meg van oldva.
Arról nem is beszélve, hogy télen bent is el lehet késziteni a gáztűzhelynél, és még edénytakarékos is, mert nem kell a tarhonyát külön megpárolni:).

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Pörköltalapot készitünk: Az apróra vágott hagymát az olajon vagy zsíron megfonnyasztjuk, mikor már kezdene pirulni, beletesszük az apróra vágott (én le szoktam reszelni) sárgarépát, és pirítjuk tovább. Amikor a répa kiengedi a színét, beletesszük az őrölt paprikát, összekeverjük, és felöntjük egy kis HIDEG vízzel! Azért kell hideggel, mert szétcsapja a hagymát, meg a répát, és jó szaftos lesz ettől a pörköltünk.
  2. A pörköltalapra ráhelyezzük az apróra vágott megtisztított zúzát, egy kicsit pirítjuk, majd beízesítjük sóval, ételízesítővel, gulyáskrémmel, őrölt borssal, zúzott fokhagymával. Készre főzzük egy kicsit bővebb lével (én úgy szoktam, hogy ellepje a zúzát).
  3. Ha kész, beleborítjuk a tarhonyát, megvárjuk, míg felforr, kb. 5 percig főzzük, sűrűn kevergetve, aztán levesszük a tűzről, lefedjük fedővel, és hagyjuk párolódni kb. 10 percet. Közben meg meg kavargatjuk, és ha a levét már beszívta, akkor öntünk még rá. Ilyenkor vissza fel kell tenni a tűzre, és össze kell forralni. Ha egy kicsit lekapja, nem kell megijedni (nekem mindig ilyen), mert párolódás közben feljön az aljáról.
  4. Ha a tarhonya megpuhult, kész is. Tejföllel szoktuk enni és csemege ubival:).

  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 29 054
elküldve: 4
receptkönyvben: 181
elkészítve: 10/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Kis Andrea

Mióta szakács: 2010.10.09.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
konyhatechnológia: bográcsos
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zúzapörkölt, tarhonyás zúzapörkölt tejfölösen, bográcsos zúzapörkölt

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Thu, 2016-03-17 17:31

Bár én nem szeretem, de akinek elkészítettem egy szóval jellemezte: príma! :)

andikaeger
Kis Andrea / andikaeger Sat, 2016-10-08 10:57

Köszönöm és Örülök :) Mi sem szerettük. Nekem az iskolai szedőkanállal tányérra vetett jutott mindig eszembe és hogy száraz.:) aztán egyszer igy csináltam- és azóta... IS

526
zúza 1 kg
vöröshagyma 2 közepes fej
sárgarépa 1 db
fokhagyma 2 gerezd
tarhonya 25 dkg
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
gulyáskrém 1 teáskanál
ételízesítő 0 ízlés szerint
sertészsír 1 ek