r
Nosalty Logó

Zsúrkenyér töltve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mártika és Feri
Zsúrkenyér töltve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A zsúrkenyerekhez

A töltelékhez

Összesen 1473 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A zsúrkenyerekhez

A töltelékhez

Összesen 5896 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A zsúrkenyerekhez

A töltelékhez

Összesen 231 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    45.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3275.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    453 mg
  • Nátrium
    2395 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    167 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 1473 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.9 g

Zsír

  • Összesen
    182.6 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    880 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13102 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    393 mg
  • Kálcium
    959 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    1810 mg
  • Nátrium
    9581 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    886.3 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    668.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    953 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    618 micro
  • Kolin:
    685 mg
  • Retinol - A vitamin:
    923 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    339 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    995 micro
Összesen 5896 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 231 Kcal

Hozzávalók

A zsúrkenyerekhez

A töltelékhez

Elkészítés

A zsúrkenyerekhez

  1. Zsúrkenyerek készítése:
  2. Az elmorzsolt élesztőt 1dkg cukorral, 1 evőkanál liszttel, 1dl langyos tejben felfuttatjuk.
  3. A lisztet átszitáljuk, majd 10-15 percre meleg helyre tesszük, hozzáadjuk a sót, a maradék cukrot és az olvasztott vajat. A megkelt (felfuttatott) élesztővel és a 4-5 dl tejjel összedolgozzuk. Ha a tészta felülete sima, befejezzük a dagasztást.
  4. A tésztát meleg helyre tesszük letakarva, kb. 50 percig kelni hagyjuk.
  5. A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk. Lazán átgyúrjuk, 3 részre osztjuk, kissé kinyújtjuk és henger alakúra formázzuk.
  6. Ezután kizsírozott, lisztezett sütőlemezre helyezzük, 2-3 vágást teszünk mindegyiknek a tetejére és kb. 25 percig kelni hagyjuk. Langyos vízzel bepermetezzük, majd tojássárgája és tej keverékével lekenjük és előmelegített sütőben 40-45 perc alatt szép pirosra sütjük.
  7. A sütőből kivéve kis időre letakarjuk a megsült zsúrkenyereket egy tiszta konyharuhával.
  8. Töltelék készítése:
  9. A felkockázott zellert ételízesítős vízben, a burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. 

  10. A burgonyát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk, a zellert leszűrjük. Megvárjuk amíg kihűl. 

  11. Apró kockára vágjuk a kemény tojásokat, a csemegeuborkát és a megtisztított almát, gépsonkát, és a kihűlt zellerrel, a burgonyával, a petrezselyem-zölddel, és vajjal, valamint majonézzel összekeverjük.
  12. Összeállítás:
  13. Kettévágunk keresztben egy zsúrkenyeret, belsejét kikaparjuk, és a kenyeret megtöltjük a töltelékkel. 

  14. Eredeti formájára összeállítjuk a zsúrkenyeret, és alufóliába csomagolva, legalább egy fél napra hűtőbe tesszük.
  15. Szeletelve kínáljuk.
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 165
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 39333
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 02.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Zsúrkenyér töltve
Mártika és Feri 107 recept

Faragó család közös produkciója: Faragó Márta zsúrkenyér elkészítése, Taksár Ferenc receptleírás elkészítése, Faragó Zsolt zsúrkenyér megtöltése. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Hozzávalók

A zsúrkenyerekhez

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek