r
Nosalty Logó

Zsurek ahogy szépróza készíti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
szépróza
Zsurek ahogy szépróza készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Zsur készítése-rozskovász

A leves készítése

Összesen 309 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Zsur készítése-rozskovász

A leves készítése

Összesen 1862 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Zsur készítése-rozskovász

A leves készítése

Összesen 56 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    743.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    467 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    479.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    2007 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 309 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48 g

Zsír

  • Összesen
    115.1 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4460.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    630 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    742 mg
  • Nátrium
    2805 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    2879.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1453 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    143 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    12044 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    576 micro
Összesen 1862 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    148 micro
  • β-karotin
    361 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 56 kcal

Hozzávalók

Zsur készítése-rozskovász

A leves készítése

Elkészítés

Zsur készítése-rozskovász

  1. A hozzávalókat összekeverjük fakanállal egy üvegtálban, és négy napra meleg helyre tesszük erjedni.

A leves készítése

  1. Az apróra vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pirítjuk.
  2. Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a megtisztított fokhagymagerezdeket, a kolbászt, a felkarikázott zöldségeket és a fűszereket.
  3. Ha a répa megpuhult, hozzáöntünk a leveshez annyi zsurt, amennyivel elég savanyú lesz. Nem kell szűrni, csak a kenyérdarabot vegyük ki belőle. (Én készen vettet használtam, és fél litert használtam.)
  4. A tejfölt elkeverjük a liszttel.
  5. A levesből merünk a tejfölhöz, elkeverjük (hőkiegyenlítés), majd apránként, folyamatos keverés mellett visszaöntjük a levesbe.
  6. Felforraljuk, és kész is. Tálalás előtt távolítsuk el a szegfűborsot és a babérleveleket.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 13078
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 25.

Ajánló

Tálaljuk negyedekre vágott főtt tojással. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zsurek ahogy szépróza készíti
szépróza 96 recept

Lengyelországban ettem először zsureket, és azóta mondhatni a szerelmese lettem. Itt, Angliában a lengyel boltban lehet kapni készen zsurt, de a leírt módszerrel otthon én is készítettem, és tökéletesen működött, bár valóban kicsit macerás.  A recept nem autentikus (ahogy a neve is mutatja), mivel nem fehér kolbásszal készült, tejföllel is behabartam, illetve nincs benne szárított gomba - de ettől függetlenül nagyon finom. 

Hozzávalók

Zsur készítése-rozskovász

A leves készítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!