Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kaszásleves

Kaszásleves
Kaszásleves
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az online receptverseny húsvét témahetében a kutatómunkám közepette találtam rá erre a levesre. Miért is eszünk húsvétkor sonkát? Ahogyan a húsvét a nevében is kifejezi, ilyenkor van vége a a negyvennapos böjt után a hústól való tartózkodásnak. A sonka - mely a keresztény hagyomány szerint Jézust szimbolizálja - a paraszti háztartásokban a téli disznóvágáskor került a füstölőbe, de a nagyböjt idején nem lehetett hozzányúlni, csak annak a letelte után. Ez a szokás máig megmaradt, bár a házi füstölés nem annyira jellemző, mint hajdanán.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A sonkafőzés után megmaradt főzőlé egyik lehetséges felhasználásii formája lehet ez az egyszerű leves.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A főtt sonka levét megkóstoljuk, ha nagyon zsíros vagy sós, akkor kevesebbet használunk fel belőle, és vízzel keverjük. A kenyérszeleteket felkockázzuk, szárazon egy serpenyőben megpirítjuk.
  2. A leveslét felforraljuk.
  3. A tejfölt elhabarjuk a liszttel, föleresztjük a sonkalével. Hozzáöntjük a citrom levét, és még egyszer fölforraljuk.
  4. Pirított kenyérkockákkal tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 170
elküldve: 2
receptkönyvben: 83
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
kalória: alacsony
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

tejfölös sonkalé pirított kenyérkockákkal, sonkalével főzött leves, tejfölös leves sonkalével

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

247
sonkalé 1 l
tejföl 2 dl
finomliszt 1 evőkanál
citromlé 1 fél citromból nyert
kenyér 4 szelet