Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zsenge karalábéleves

Zsenge karalábéleves
Zsenge karalábéleves
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a leveseket, a karalábéleves az egyik kedvencem. Fogyókúránál is kiváló, csak akkor nem kell bele a liszt, a nokedli, és persze zsírszegény tejföl jár hozzá.

hozzávalók / 6 adag

A leveshez

A nokedlihez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felkockázott karalábét, sárgarépát, fehérrépát az olajon pároljuk, utána pirítjuk, kavargatjuk, ameddig a karalábén kis barna pörcök lesznek (kb. 15 perc).
  2. A liszttel megszórjuk és tovább pirítjuk (fél perc), a pirospaprikát gyorsan hozzáöntjük és kb. 3 l vízzel felengedjük. Vigyázat, hamar kifut!  
  3. Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel. Belerakjuk egészben a hámozott hagymát, paprikát, paradicsomot. A levesünket puhulásig főzzük (kb 10 perc lassú tűznél).
  4.  A tejfölhöz adunk 1 merőkanál forró levest, azt jól kikeverjük, és a leveshez öntjük (habarjuk).
  5. A nokedlihez: a tojáshoz hozzáadjuk a lisztet, sót, vajat, jól kikeverjük.
  6. Végül beleszaggatjuk a levesbe, hozzászórjuk az aprított petrezselymet, 2-3 perc főzés. És kész. 
  • elkészítettem: 300 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 36 067
elküldve: 3
receptkönyvben: 170
elkészítve: 11/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi baba

Mióta szakács: 2012.06.02.
38 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

karalábéleves nokedlivel, tejfölös karalábéleves, habart karalábéleves zöldségekkel

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Thu, 2014-08-28 09:44

Nekem sem gyenge, de azért egy kis gombával finom lett.

Manyu1
Manyu1 Sun, 2012-10-28 18:33

Ez egy nagyon jó recept, most főztem meg, úgyhogy tudom:))) Köszönet érte.

buszter
Buszter / buszter Sat, 2012-06-16 11:57

az én karalábém messze van a zsengétől, de azért megfőzöm :)
tetszik a recept .... anyukáméhoz hasonlít.
szép napot.

197
karalábé 2 db
sárgarépa 1 db
fehérrépa 2 db
vöröshagyma 1 közepes fej
petrezselyem 1 csokor
zöldpaprika 1 db
paradicsom 1 db
napraforgó olaj 4 ek
fűszerpaprika 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tejföl 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 1 ek
víz 3 l
tojás 1 db
vaj 2 ek
finomliszt 3 evőkanál
1 csipet