r
Nosalty Logó

Tárkonyos karalábéleves répával és borsóval

Andi80_
Tárkonyos karalábéleves répával és borsóval
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

249
Kalória
7.3g
Fehérje
29.4g
Szénhidrát
12.9g
Zsír
525.4g
Víz
36.9g
Koleszterin
9.6g
Élelmi rost
12g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 249 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1000 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 40 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1098.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    698 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    525.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    838 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    3102 micro
  • β-karotin
    7587 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1160 micro
Összesen 249 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    51.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4393.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    581 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    746 mg
  • Nátrium
    2794 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    117.5 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    2101.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3352 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    414 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    12410 micro
  • β-karotin
    30348 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    4640 micro
Összesen 1000 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    82.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    487 micro
  • β-karotin
    1190 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 40 kcal

Elkészítés

  1. A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a karalábét kockára, a sárgarépát karikára vágjuk.
  2. A borsót, répát, karalábét dupla vízben, mint a zöldségek feltesszük főni.
  3. Ízesítjük sóval, hozzáadjuk a leveskockát.
  4. A lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel, a meleg levesből mert pár evőkanálnyi forró vízzel felhígítjuk, majd, ha már minden zöldség puha, folyamatos kevergetés mellett a levesbe csorgatjuk.
  5. Beleszórjuk a morzsolt tárkonyt. Pár perc után elzárjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p

Nincs is annál jobb érzés, mikor az ember lánya kimegy a kertbe, leszedi a friss, zsenge zöldségeket és már készítheti is az ételt. Így voltam ma én is. Roppanósan zsenge karalábé, édes sárgarépa és lédús zöldborsó lett az alapja a mai ebédnek. A tárkony nagyon különleges ízt kölcsönöz neki, imádom. A családban nem mindenki szereti citromosan, ezért azt külön kínáltam hozzá.

További receptek

Klasszikus meggyleves

Nem telhet el nyár hűvös meggyleves nélkül, készítsük hát el a legklasszikusabb, legretróbb, nagymamás verziót ebből a magyaros, nyári fogásból. Alaposan behűtve, önmagában a ...

Lakos Benedek

Sajtkrémleves

Az egyik legkülönlegesebb levesfélénk a sajtkrémleves, ami remek lélekmelengető kanalznivaló a hűvős őszi-téli napok során. A legtöbben csak instant, porított formában ismerik, pedig ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek