Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos karalábéleves répával és borsóval

Tárkonyos karalábéleves répával és borsóval
Tárkonyos karalábéleves répával és borsóval
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs is annál jobb érzés, mikor az ember lánya kimegy a kertbe, leszedi a friss, zsenge zöldségeket és már készítheti is az ételt. Így voltam ma én is. Roppanósan zsenge karalábé, édes sárgarépa és lédús zöldborsó lett az alapja a mai ebédnek. A tárkony nagyon különleges ízt kölcsönöz neki, imádom. A családban nem mindenki szereti citromosan, ezért azt külön kínáltam hozzá.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Melegen, ízlés szerint citromkarikával kínáljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a karalábét kockára, a sárgarépát karikára vágjuk.
  2. A borsót, répát, karalábét dupla vízben, mint a zöldségek feltesszük főni.
  3. Ízesítjük sóval, hozzáadjuk a leveskockát.
  4. A lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel, a meleg levesből mert pár evőkanálnyi forró vízzel felhígítjuk, majd, ha már minden zöldség puha, folyamatos kevergetés mellett a levesbe csorgatjuk.
  5. Beleszórjuk a morzsolt tárkonyt. Pár perc után elzárjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 762
elküldve: 1
receptkönyvben: 48
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

tárkonyos zöldségleves, tárkonyos vegyeszöldségleves, borsós karalábéleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

246
karalábé 4 kis db
zöldborsó 15 dkg
sárgarépa 10 kis db
1 kávéskanál
leveskocka 0.5 db
tejföl 2.5 dl
finomliszt 1 púpozott ek
tárkony 1 kk
víz 1 l