Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fasírt falatkák

Fasírt falatkák
Fasírt falatkák
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkoromban a családi nagyobb összejövetelek kihagyhatatlan kelléke volt, az asztalokon mindig megtalálható kis vagdaltnyársas tál. Aki éppen arra járt, csipegetett belőlük, de mi gyerekek előszeretettel dézsmáltuk, és többnyire mindig kevesebb volt belőle a kelleténél. Étkezések között kínálták leginkább, többnyire a pogácsás kosarak, illetve kaszinótojásos tálak között lehetett rábukkanni. Ma már ritkán találkozni ezzel a rendkívül egyszerűen elkészíthető klasszikus vendégváróval.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Baráti beszélgetős, borozós összejövetelekre, kártyapartikra, gyerekzsúrokra tökéletes vendégváró. Gyerekek és felnőttek kivétel nélkül egyaránt kedvelik, a tűzdelés kicsit pepecselős ugyan, de azt leszámítva rém egyszerűen elkészíthető fogás.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Készítsük el a vagdalthús keveréket. A zsemlét vágjuk kisebb darabokra, majd áztassuk be vízbe.
  2. Miután rövid ideig áztattuk, jól nyomkodjuk ki a nedvességet belőle, és rakjuk a darált hússal együtt egy keverőtálba. Üssük bele a tojást, ízesítsük a fűszerekkel, és jól dolgozzuk össze. Ha lágynak érezzük, adjunk hozzá kevés zsemlemorzsát.
  3. Formázzunk a keverékből apró golyócskákat, forgassuk bele zsemlemorzsába, és forró bő olajban süssük aranybarnára.
  4. Az uborkákat vágjuk vastagabb szeletekre, a sajtot pedig kockázzuk fel kb. 1x1 cm-es méretben.
  5. Tűzzük fogpiszkálóra először a sajtot, majd az uborka szeletet, végül a húsgolyót. Tegyük a feltűzött golyókat tálra vendégvárónak.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 22 884
elküldve: 4
receptkönyvben: 328
elkészítve: 15/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.10.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

80-as évek vendégvárója, húsos falatka, vagdalt nyársas

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1223
sertésdagadó 30 dkg
zsemle 1 db
tojás 1 db
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
majoranna 1 tk
fokhagyma 2 gerezd
sajt 15 dkg
csemegeuborka 8 közepes db
zsemlemorzsa 10 dkg
napraforgó olaj 3 dl