Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkaropogós

Sonkaropogós
Sonkaropogós
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsvét útán a megmaradt sonkát tésztával szoktam összesütni, de gondoltam másképp is megcsinálom, ekkor jutott eszembe egy hasonló sajtos recept. A sajtot sonkára cseréltem, így megvariálva lett sonkaropopógós.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Összekevert tejföllel meglocsolva, esetleg friss reszelt tormával tálalhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet, egy perc pirítás után felöntjük  tejjel.
  2. Simára keverjük, lehet habverővel, majd hagyjuk, hogy sűrű masszává álljon össze.
  3. Mikor a masszánk bessűrűsödött, lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a sonkát, a borsot, a zsemlemorzsát, és a tojássárgáját. Összedolgozzuk, és hagyjuk kihűlni.
  4. Zsemlemorzsás kézzel  hengereket vagy golyókat formázunk, egyenként zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró olajban egyenletesen szép pirosra sütjük őket.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 12 795
elküldve: 2
receptkönyvben: 292
elkészítve: 6/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Noémilau

Mióta szakács: 2012.01.17.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tapas
adag: 2 főre
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

sonkafasírt, sonkás falatka, ropogós sonka

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Thu, 2016-06-30 20:40

Bár nem húsvéti sonkából, hanem füstölt főtt tarjából ma ez volt a vacsoránk, franciasalátával. Nagyon ízlett mindkettőnknek. Finom, jó ötlet. Köszönöm a receptet. Zsuzsa.

910
sonka 20 dkg
tej 3 dl
vaj 5 dkg
finomliszt 5 dkg
tojássárgája 1 db
zsemlemorzsa 10 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
bors 0 ízlés szerint