Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldspárgás hajdina

Zöldspárgás hajdina
Zöldspárgás hajdina
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mióta tavaly rátaláltam mustakissa Borsos-citromos zöld spárga receptjére, biztos, hogy a spárgaszezonban hetente egyszer legalább elkészítem. Most egy kicsit tovább variáltam, kellemes egytálétel lett belőle. 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöld spárgákat jól megmossuk, fás részüket letörjük. A többit nagyjából 3 cm-es darabra vágjuk. Elterítjük egy tepsiben, meglocsoljuk egy kevés olajjal, rátekerünk borsot, ráreszeljük a citrom héját, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
  2. A lila hagymát felkarikázzuk, berakjuk egy tálkába, rálocsoljuk a citrom kifacsart levét, és lefedve állni hagyjuk.
  3. A hajdinát először egy szűrőben forró vízzel leöntjük, majd berakjuk egy tálba, ismét forró vizet öntünk rá, jól összekeverjük. Leszűrjük, folyó víz alatt többször átmossuk. Berakjuk egy lábosba, háromszoros mennyiségű vizet öntünk rá, egy kávéskanál sót adunk hozzá, és lefedve, nagyon kis lángon puhára pároljuk.
  4. Amikor elkészült a hajdina, és megsült a spárga, áttesszük egy tálba, hozzáadjuk a citromos lila hagymát, és jól összekeverjük az egészet. Miután szerencsére idén végre szépen nő a rukkola a kertben, amibe lehet, abba beledobálok pár levelet. Most is ezt tettem.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 299
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
236 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldséges hajdina

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

302
olívaolaj 2 ek
zöldspárga 1 csomag
lila hagyma 1 közepes db
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
hajdina 10 dkg
rukkola 2 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 3 dl