r
Nosalty Logó

Sajtos sült padlizsán

jkerekes8
Sajtos sült padlizsán
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

498
Kalória
29.2g
Fehérje
24.1g
Szénhidrát
32.7g
Zsír
364.4g
Víz
88.8g
Koleszterin
8.6g
Élelmi rost
12.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 498 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1990 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 95 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1909 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    643 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    725 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    364.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    408 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    1872 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 498 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    116.6 g

Zsír

  • Összesen
    130.7 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7636.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    2573 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    1808 mg
  • Nátrium
    2900 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    96.2 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    1457.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1631 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    530 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    472 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    919 micro
  • α-karotin
    277 micro
  • β-karotin
    7488 micro
  • β-crypt
    1848 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    914 micro
Összesen 1990 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    357 micro
  • β-crypt
    88 micro
  • Likopin
    245 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 95 kcal

Elkészítés

  1. A megmosott padlizsánokat kb. ujjnyi vastagra felszeleteljük, enyhén megsózzuk, és fél órát állni hagyjuk.
  2. Közben a megmosott paradicsomot és parikát is karikákra felszeleteljük, a zellert felaprítjuk.
  3. A megpucolt foghagymagerezdeket összezúzzuk, a sajtokat lereszeljük.
  4. Elkészítjük a sajtkrémet: összedolgozzuk egy tálkában a krémsajtot és összetört márványsajtot a tetszés szerint válogatott (őrölt, illetve felvágott) zöldfűszerekkel, fokhagymával, borsozzuk.
  5. Egy közepes tepsit kiolajozunk egyenletesen. A padlizsánkarikákat lecsurgatjuk, letörölgetjük szárazra.
  6. Rétegenként tesszük a következőket: padlizsán, majd vékony rétegben rákenünk a sajtkrémből, majd a paradicsom-, paprikaszeleteket és a zellert vegyesen eloszlatjuk, majd újra padlizsánok, és tetejére a maradék sajtkrém.
  7. Megszórjuk a reszelt sajttal.
  8. A tepsit fóliával letakarva, előmelegített sütőben sütjük kb. 20 percet. Majd levéve a fóliát, további 20-25 percet sütjük, amíg szép piros nem lesz a teteje.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Padlizsánszezonban kihagyhatatlan!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek