Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelszeletek citrommártással

Kelszeletek citrommártással
Kelszeletek citrommártással
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a kelkáposztát. Kihasználtam, hogy egyedül vagyok a lakásban, így nem zavart senkit a fővő káposzta illata.

Okulva előző esetekből, előre szólok: citrommártás!  :-P

hozzávalók / 4 adag

A kelszeletekhez

A mártáshoz

ajánlat

Főtt krumplival finom. Esetleg néhány karika csemege debreceni is elfér mellette.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kelkáposztát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk.
  2. 4 dl zöldséglevesben fedő alatt megpároljuk.
  3. A mártáshoz az ételsűrítőt, a tojássárgáját, a másik 4 dl zöldséglevessel hidegen simára keverjük, sózzuk, kevés cukrot adunk hozzá.
  4. Lassú tűzön, habverővel folyamatosan kevergetve besűrítjuk, a vajjal selymesítjük..
  5. Végül hozzáadjuk a citromlevet és reszelt héjat.
  6. Kóstolás után ízlés szerint utánízesítjük.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 400
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

tenger

Mióta szakács: 2011.02.27.
56 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
konyha: német
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

párolt kelkáposzta citromos mártással, párolt kel citromos-vajas szósszal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

222
kelkáposzta 1 kg
vaj 1 ek
zöldség alaplé 4 dl
zöldség alaplé 4 dl
étkezési keményítő 1.5 evőkanál
tojássárgája 2 db
vaj 4 dkg
0 ízlés szerint
cukor 0.5 teáskanál
citromlé 1 fél citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert