Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos spárgakrémleves

Citromos spárgakrémleves
Citromos spárgakrémleves
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Spárgakrémlevest készíthetünk a megmaradt spárgavégek hasznosításaként, de egész spárgákból is főzhetjük, ekkor a spárgafejek mintegy levesbetétként szolgálhatnak, amelyeket előzőleg roppanósra főzünk néhány perc alatt, és az így keletkezett spárgalével öntjük fel a krémlevest. Pikánsabbá téve a levest, citromhéjjal és citromlével ízesítettem. Igen jó párosításnak bizonyult.
 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgák két végét megfogva meghajlítjuk és hagyjuk, hogy elpattanjon a spárgasíp.
  2. Az így kapott spárgafejes sípokat megmossuk (ha zsenge, én nem hámozom) és enyhén sós-cukros felforrt vízben 5-6 percig pároljuk, hogy roppanós maradjon, majd hidegvizes tálba kimerítjük, lecsöpögtetjük és konyharuhára, vagy papírtörlőre felsorakoztatva leitatjuk a nedvességet.
  3. A spárgavégeket, ha szükséges meghámozzuk és kisebb darabokra szeleteljük, a burgonyát megtisztítjuk és kisebb kockákra vágjuk.
  4. A megtisztított hagymát ugyancsak kisebb kockákra szeleteljük és a vajon elkezdjük dinsztelni, hozzáadjuk a spárga- és burgonya szeleteket, sózzuk, borsozzuk, reszelünk rá szerecsendiót, néhány percig pároljuk, megszórjuk liszttel, majd felöntjük a spárgafejek főzéséből maradt lével, hozzáadjuk az egyben hagyott citromhéjat és lassú tűzön addig főzzük, amíg a spárga és a burgonya meg nem puhul.(Ha szükséges a levet vízzel pótolhatjuk.)
  5. Végül a levesbe keverjük a tejfölt és botmixerrel krémesítjük.
  6. A tűzről levéve hozzákeverjük a citromlevet.
  7. Tíz perc pihentetés után a párolt spárgafejekkel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 32 562
elküldve: 6
receptkönyvben: 162
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

spárgakrémleves citromosan

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2010-06-04 19:52

Citromos? Vettem ma jó pár csomót, fehér és zöld spárgát is, és jövőhétre is ígértek még, mert ilyenkor bespájzolok a fagyóba is, tényleg kipróbálom.Köszi!

223
zöldspárga 50 dkg
burgonya 3 közepes db
vöröshagyma 1 db
vaj 5 dkg
finomliszt 1.5 csapott ek
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 0.5 citromból nyert
0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 1 dl