r
Nosalty Logó

Citromos spárgakrémleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Citromos spárgakrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 225 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 898 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 82 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    175 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    420 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    630 micro
Összesen 225 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    60.9 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    914.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    442 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    699.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    599 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    457 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1679 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2522 micro
Összesen 898 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    83.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgák két végét megfogva meghajlítjuk és hagyjuk, hogy elpattanjon a spárgasíp.
  2. Az így kapott spárgafejes sípokat megmossuk (ha zsenge, én nem hámozom) és enyhén sós-cukros felforrt vízben 5-6 percig pároljuk, hogy roppanós maradjon, majd hidegvizes tálba kimerítjük, lecsöpögtetjük és konyharuhára, vagy papírtörlőre felsorakoztatva leitatjuk a nedvességet.
  3. A spárgavégeket, ha szükséges meghámozzuk és kisebb darabokra szeleteljük, a burgonyát megtisztítjuk és kisebb kockákra vágjuk.
  4. A megtisztított hagymát ugyancsak kisebb kockákra szeleteljük és a vajon elkezdjük dinsztelni, hozzáadjuk a spárga- és burgonya szeleteket, sózzuk, borsozzuk, reszelünk rá szerecsendiót, néhány percig pároljuk, megszórjuk liszttel, majd felöntjük a spárgafejek főzéséből maradt lével, hozzáadjuk az egyben hagyott citromhéjat és lassú tűzön addig főzzük, amíg a spárga és a burgonya meg nem puhul.(Ha szükséges a levet vízzel pótolhatjuk.)
  5. Végül a levesbe keverjük a tejfölt és botmixerrel krémesítjük.
  6. A tűzről levéve hozzákeverjük a citromlevet.
  7. Tíz perc pihentetés után a párolt spárgafejekkel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 34815
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spárgakrémlevest készíthetünk a megmaradt spárgavégek hasznosításaként, de egész spárgákból is főzhetjük, ekkor a spárgafejek mintegy levesbetétként szolgálhatnak, amelyeket előzőleg roppanósra főzünk néhány perc alatt, és az így keletkezett spárgalével öntjük fel a krémlevest. Pikánsabbá téve a levest, citromhéjjal és citromlével ízesítettem. Igen jó párosításnak bizonyult.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek