r
Nosalty Logó

Zöldségleves húsgombóccal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Manci Szabó
Zöldségleves húsgombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír

leves

gombóc

Összesen 382 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír

leves

gombóc

Összesen 1905 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír

leves

gombóc

Összesen 28 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1351.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    793 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1215.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    416 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1485 micro
  • β-karotin
    4010 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    664 micro
Összesen 382 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    127.8 g

Zsír

  • Összesen
    60.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6757.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    558 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    1702 mg
  • Nátrium
    3966 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    6076 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2082 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    208 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    825 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    687 micro
  • Kolin:
    543 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    20050 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    3319 micro
Összesen 1905 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    302 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 28 kcal

Hozzávalók

leves

gombóc

Elkészítés

leves

  1. A zöldségeket megpucoljuk, és 5 l vízzel feltesszük főzni.
  2. A darált húsból, felkockázott vöröshagymából és főtt rizsből tojással és fűszerekekel gombócokat formázunk.
  3. Amikor a zöldségleves min. forrni kezd, beletesszük a gömbölyűre formázott gombócokat.
  4. Még kb. fél órát főzzük takaréklángon.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 16936
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 03.

Ajánló

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a bőséges és finom leveseket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Manci Szabó 31 recept

A mi családunk nagyon leveses, azért hogyha kiadós levest szeretnénk, akkor ezt a levest készítem el.

Hozzávalók

leves

gombóc

Címlapról ajánljuk

4 bonyolult étel, amelynek lusta verziója is létezik

Vannak a konyhaművészetnek azon ételremekei, amelyekhez csak ritkán nyúlunk vagy kevésszer jutunk el, mert megfőzésükhöz nemcsak sok idő, de némi kézügyesség/tapasztalat is szükséges. Ha mégis nagyon rákívánunk valamelyikre, de nem akarunk sokat bíbelődni, készítsük el à la lusta módon.

Lakos Benedek

További cikkek

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!