Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombócleves csirkével

Gombócleves csirkével
Gombócleves csirkével
90 perc / előkészület: 15 perc főzés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fűszeres Eszter gombóclevesének egyszerűsített utángondolása.

hozzávalók / 2 adag

Leves

Gombóc

Szólj hozzá!

elkészítés

Leves

  1. A csirkecombot filézzük, és kockákra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon megdinszteljük. A csirkehúst rádobjuk, és megpirítjuk.
  2. Rászórjuk a pirospaprikát, sót, borsot. Felöntjük vízzel, felforraljuk, és lassú tűzön főzzük egy órát. Hozzáadjuk a brokkolit, majd tíz perc múlva a gombócokat. Amikor a gombócok megfőttek (feljöttek a leves tetejére), belekeverjük a tejfölt.

Gombóc

  1. A főtt, áttört krumplit elkeverjük a liszttel, sóval és tojással. Diónyi gombócokat formálunk belőle.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 340
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

labopetra

Mióta szakács: 2011.04.27.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

brokkolileves krumpligombóccal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

345
csirkecomb 1 db
vöröshagyma 20 g
brokkoli 10 dkg
fűszerpaprika 1 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
tejföl 1 ek
víz 7 dl
burgonya 1 közepes db
tojás 1 db
finomliszt 2 púpozott ek
0 ízlés szerint