r
Nosalty Logó

Gombócleves csirkével

labopetra
Gombócleves csirkével
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Leves

Gombóc

345
Kalória
17.7g
Fehérje
25.4g
Szénhidrát
19g
Zsír
486.6g
Víz
156.4g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
1.7g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Leves

Gombóc

Összesen 345 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Leves

Gombóc

Összesen 690 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Leves

Gombóc

Összesen 53 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    476.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    486.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    617 micro
Összesen 345 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    313 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    952.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    444 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    973.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1233 micro
Összesen 690 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    73.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    75.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 53 kcal

Elkészítés

Leves

  1. A csirkecombot filézzük, és kockákra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon megdinszteljük. A csirkehúst rádobjuk, és megpirítjuk.
  2. Rászórjuk a pirospaprikát, sót, borsot. Felöntjük vízzel, felforraljuk, és lassú tűzön főzzük egy órát. Hozzáadjuk a brokkolit, majd tíz perc múlva a gombócokat. Amikor a gombócok megfőttek (feljöttek a leves tetejére), belekeverjük a tejfölt.

Gombóc

  1. A főtt, áttört krumplit elkeverjük a liszttel, sóval és tojással. Diónyi gombócokat formálunk belőle.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 75 p

Fűszeres Eszter gombóclevesének egyszerűsített utángondolása.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...