Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hortobágyi pecsenye

Hortobágyi pecsenye
Hortobágyi pecsenye
120 perc / előkészület: 30 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, egyszerűen elkészíthető étel a hagyományos ízek kedvelőinek. 

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajszeleteket kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk.
  2. A hagymát és kolbászt karikázzuk fel, a szalonnát szeleteljük és vágjuk 2-3 cm-es csíkokra. Zsiradékon fonnyasszuk meg a hagymakarikákat, szórjuk meg fűszerpaprikával. Adjuk hozzá a kolbászt és a szalonnát is, de ne süssük meg teljesen, csak forgassuk át a paprikás zsiradékban.
  3. A karajszeletekre halmozzuk rá az elkészült ragut, majd hajtsuk ketté, tűzzük össze hústűvel vagy akár fogpiszkálóval. A maradék paprikás zsírral kenegessük be a megtöltött hússzeletek tetejét.
  4. A húst tegyük zsírral kikent tepsibe, fedjük le alufóliával, és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 75 perc alatt süssük puhára, majd távolítsuk el a fóliát, és kb. 15 percet pirítsuk.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 502
elküldve: 1
receptkönyvben: 54
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Muffinda

Mióta szakács: 2014.04.28.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kolbászos karaj, szalonnás hús

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

539
sertés rövidkaraj 1 kg
kolozsvári szalonna 10 dkg
gyulai kolbász 10 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
sertészsír 3 ek
fűszerpaprika 3 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint