Nosalty Logó

Csirkés-paradicsomos rakott tészta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 503 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4016 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 190 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    943.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1373 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 503 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    228.5 g

Zsír

  • Összesen
    189.4 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    906 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7549.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    418 mg
  • Kálcium
    2065 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    498 mg
  • Foszfor
    3013 mg
  • Nátrium
    1515 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    344.5 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1317.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1383 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1107 micro
  • Kolin:
    631 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1276 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1244 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    435 micro
Összesen 4016 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    521 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 190 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát lobogó sós vízben puhára főzzük.
  2. A felaprított hagymát egy kevés olajon üvegesre párolunk, majd hozzáadjuk az apró darabokra vágott csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük és fehéredésig pirítjuk.
  3. Jöhet a tejföl, majd néhány perc főzés után a konzerv paradicsom is. Közepes lángon, kb. 10-15 percig főzzük.
  4. Egy tepsit kikenünk vajjal, vagy olajjal, beleszórjuk a megfőtt tésztát, majd a csirkés keveréket.
  5. Alaposan összekeverjük, megszórjuk a tetejét reszelt sajttal, és 180 fokon 30-40 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30*20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 33
  • 7 napos nézettség: 107
  • Össznézettség: 31400
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egyszerű, kiadós és könnyen elkészíthető! Csirkés-paradicsomos rakott tészta, sok-sok tejföllel!  Imádjuk! :)

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

11 egyszerű, BURGONYÁS étel – ebédötletek, ha ihlet nélkül maradtál

Krumpliimádatunk a sírig tart, ez már biztos, és ne hidd, hogy néha-néha nem fér bele akár egy fogyókúrás étrendbe is. Attól függ, hogy készíted el - olaj helyett süsd sütőben, tejföl helyett rakj rá fűszereket, joghurtot, és egyél hozzá mindig friss zöldséget is! Mutatunk pár változatot burgonyára, van köztük egészségesebb és bűnösebb típus is...

Így főzik a profi séfek a húslevest: mert ott, ahol...

Leveses nemzet vagyunk, ha esik, ha fúj, ha szomorúak vagyunk vagy boldogok, a húsleves mindenre gyógyír, és mindenkor támasz. De hogyan készítik a profik? Pesti Istvánt, a tatai Platán Restaurant & Café séfjét és Pohner Ádám séfet kérdeztük.